feest Helleense Gemeenschap2018 

Ravels herbergt naast vele lokale verenigingen ook één heel speciale, De Helleense Gemeenschap Turnhout-Kempen.

Eind januari hielden ze met een zeventigtal leden voor de derde keer alweer een nieuwjaarsfeest, Helleense stijl in de zaal te Ravels-Eel.

Grieken zakken vanuit alle windstreken af naar onze gemeente  om samen nieuwjaar te vieren.

De Grieken kwamen uit alle delen van ons land maar ook uit Noord Brabant  was er een delegatie met zelfs Serviërs die de ruime Helleense regio als hun heimat beschouwen. 

Er waren verschillende families die elkaar enkel op deze gelegenheden ontmoeten. Ze kwamen uit Mons, Luik, Antwerpen, Tilburg, Breda, Brussel, Mol en jazeker ook uit Ravels zelf kwamen ze een kijkje nemen. Ook uit Tubingen (D) was er een delegatie aanwezig.

 

feest Helleense Gemeenschap2018 2

Griekse muziek

Speciaal voor deze gelegenheid waren vier muzikantenuit Griekenland komen overvliegen om de lokale spelers te ondersteunen. Iosif Poursanidis, oprichter van de Helleense Gemeenschap had zelfs de drummer van Rich Danny als verrassingsact achter de drums gezet, Ramon Van Gennip uit Poppel had zelfs wat speciale ritmelessen gehad van Iosif om het specifieke Griekse ritme onder de knie te krijgen. 

Verder waren er nog enkel bouzouki spelers die een authentieke Griekse klank gaven aan het ensemble dat byzantijnse muziek speelde met Saz. Zangeres Eva Kara zong liederen van byzantijnse klankschalen met zeer gevoelige klank, en behalve sirtaki die je kan verwachten van Grieken waren er  Griekse rumba's, zempekiko, tsifteteli met moderne Griekse muziek, maar ook traditioneel alsof het Oosterse muziek betrof.

De organisatoren willen nogmaals beklemtonen dat ook mensen uit de gemeente ook van harte welkom zijn op de bijeenkomsten van de Helleense Gemeenschap, regelmatig houden ze gezellige avonden of voormiddagen waar je een kijkje kan komen nemen om een babbeltje te slaan met mensen uit de Helleense Gemeenschap die graag hun cultuur of historie met hullie willen delen.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren