aarle schapen1

Na het druk bezochte schaapskudde bezoek van vorig jaar was het dit jaar afwachten hoeveel volk het bezoek van de schaapskudde van herder Stijn Hilgers op de been zou brengen.

Dit jaar was ook de regionale TV zender RTV van de partij om het evenement in beeld te brengen voor de ganse Kempen.

filmklapper  Filmreportage ophalen schaapskudde

Ooievaarsnest.

Zo’n 150 belangstellenden waren bereid gevonden om herder Stijn te gaan opzoeken aan het Ooievaarsnest in Alphen, om dan met z’n allen naar de kerststal in Aarle te wandelen, de kinderen moesten dan samen de Schotse Collie de schapen begeleiden.

Dit liep niet altijd zo gesmeerd, want toen de kudde van pakweg 150 schapen op 200 m van de grens met Aarle kwam zetten sommige kinderen het op een lopen, iets wat die schapen niet echt gewend zijn. De kudde raakte opgewonden en de herdershond Gertje kon het niet allemaal bijbenen, de schapen begon ook de kinderen wat achterna te hollen en voor we het goed en wel in de gaten hadden was heel de kudde in beweging. Herder Stijn heeft echter al voor hetere vuren gestaan en de rust was met hulp van de herdershond in een mum van tijd weergekeerd.

aarle schapen2

De laatste hectometers werd de kudde met aanhang begeleid door een  doedelzakspeler die met feestelijke, traditionele muziek werd verwelkomd door de mensen die stonden te wachten aan de kerststal van Aarle.

Terwijl herder Stijn de kudde even parkeerde in de naastgelegen weide konden de wandelaars zich tegoed doen aan enkele vanillejenevers, een schrobbelaar of een warm glühweintje. Voor de kinderen wachtte een warme chocomelk die ze maar wat graag in hun koude handjes namen.

Een goed uur later moet de kudde alweer onder leiding van Stijn & Gertje richting Ooievaarsnest de terugkeer aanvangen waar de vaste pleisterplaats van herder Stijn is gevestigd.

aarle schapen3

  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren