jagers

Gisteren was de kerk van Sint Jan den Doper in Weelde haast te klein om de Weldse jagers voor de jaarlijkse St Hubertusviering te ontvangen.

Het is traditie in Ravels om via een beurtrol de verschillende jagersverenigingen hun eigen St Hubertusviering een steuntje in de rug te geven in de verschillende deelgemeenten.

 

Horrido fleurt de H Misviering op.

jagers5Stipt om 19:00h begonnen de klaroenen van Horrido met hun muzikale omlijsting van de H Misviering. De kerk was toen al ingenomen door een grote bende trouwe viervoeters, zoals gewoonlijk werden ook de honden na de lisvieirn gezegend door mijnheer pastoor.

Pastoor Pluym wist met veel humor de aanwezigen veelvuldig op zijn hand te krijgen maar verloor de focus niet om, net nu zijn kerk nog eens barstensvol zat, de boodschap van Onze Lieven Heer  over te brengen want je moet je kansen grijpen als ze zich voordoen…

 

jagers1

Zegen van St Hubertus

jagers6Ondertussen maakten de honden in de middengang van de kerk nieuwe vriendjes, maar hier en daar werd er toch al eens eentje ongeduldig.

Zodus werd de wildboom binnen gebracht met konijnen, fazanten en ander klein wild, terwijl het everzwijn al enige tijd lag te wachten op de zegen van St Hubertus die door de pastoor prompt met veel zin voor drama werd uitgevoerd. Tegelijkertijd werden de St Hubertusbroodjes ook gezegend die na afloop werden verdeeld onder de aanwezigen, hoewel de meesten toch ook een jeneverke of een borreltje porto achterover sloegen vooraleer naar de zaal van St Jan af te zakken voor de wildveiling.

 

100 stuks wild voor het goede doel: Ziekenzorg Weelde

In Weelde zijn er twee verschillende Ziekenzorg afdelingen, Weelde Centrum en Weelde-Statie.

Voor deze twee verenigingen ijveren de jagers telkens weer met deze wildveiling, de veilingmeesters gaan met een razend tempo door de stukken heen. Soms laten ze hier en daar wat euro’s liggen maar geen kat die daarom maalt, het komt de ambiance ten goede als het een beetje vooruit gaat.

Zo gaan de prijzen crescendo naarmate de avond vordert en als de burgemeester zelf 100 euro veil heeft voor het eerste hepske gaan de remmen los.

 jagers2

Gratis drank en boterhammen, allemaal voor rekening van de jagers.

jagers3De volgelopen zaal van St Jan profiteert ondertussen van de genereuze bui van de jagers die alle drank en ook de boterhammen onder de pauze traditiegetrouw voor hun rekening nemen.

Na de korte pauze vliegen de veilingmeesters er opnieuw in met jeugdig enthousiasme en ze krijgen hoe langer hoe meer centen in hun kassa die nauwgezet wordt bijgehouden door het duo kassiers van dienst, Gust De Bont en Louis Bols. Dat ze er op het einde maar een paar euro naast zaten mag een wonder heten in deze heksenketel.

 

Steun voor Ziekenzorg welgekomen

Aan het einde van de avond mocht de burgemeester die was uitgenodigd om de opbrengst te overhandigen aan beide dames van Ziekenzorg in totaal € 2.639 doneren.

jagers4Met deze bedragen waren Lus en Maria dan ook heel erg in hun nopjes en zullen met de centjes weer vele zorgen kunnen verlichten voor de zieken in Weelde.

 

Filmreportage St Hubertusviering © RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren