wijvenkruien1

Ter gelegenheid van 100 jaar Gilseinde Kermis werd gisteren een aloude traditie terug nieuw leven ingeblazen.

Het organiserend comité had opnieuw het verloren gewaande  wijvenkruien op het programma geplaatst.

 

Aarzelende start van oude traditie.

Hoewel het geen grote toeloop van kandidaten was mochten we toch enkele moedige koppels verwelkomen voor deze eerste wijvenrun sinds jaren. 

Er was daarom ook grote belangstelling, vooral van de buurt zelf die dit spektakel niet wilden missen en er toch even voor de feesttent uitkwamen.

wijvenkruien2

 

Parcours uitgetekend door doorwinterde wijvenkruiers.

Het parcours dat moest worden afgelegd was niet van de poes, gelukkig waren er geen vieze en smerige toestanden zoals in de laatste jaren werden toegepast op Ravels Kermis waar het wijvenkruien is uitgestorven.

Op het Gilseinde hielden ze het bij een korte kruiwagenrun na de drinkstart, gevolgd door een Titan Run door het reuzenspringkasteel. Wanneer dit achter de rug was hapten de meesten al naar adem en moesten ze terug hun wijven in de kruiwagen tassen….   Om er zo’n kleine 100 m verder de vogelpikpassage waar seconden konden worden terug gepikt. 

Als ze dan terug onder het volk kwamen moesten ze in een paardentrailer op zoek naar enkele tennisballen die verborgen lagen in los stro. Dat vloog natuurlijk alle kanten op en menig allergie kwam de kop opsteken voor de ballen waren terug gevonden. Als laatste stukje moesten de dames terug de kruiwagen in om over de finishlijn te worden  gerold. Tegen dat ze daar waren was voor de meeste deelnemers het licht al een paar keer uit gegaan en waren ze blij dat het spelleke achter de rug was.

 

wijvenkruien3

Podium wijvenkruiers.

Vooraleer het podium werd bekend gemaakt werd eerst nog de originaliteitsprijs uitgekeerd. Deze ging naar het team dat met een antieke kruiwagen met houten wiel de afstand aflegde, de Zandboerkes met Tiny en Femke Van de Zande.

Voor het podium ging de strijd tussen de Brugse Zot die als derde finishte, Wim De Keer en Tiany. Dan werden met luid tromgeroffel, of liever een accordeonsolo… de twee tenoren aangekondigd die met de grote eer zouden kunnen gaan lopen om als winnaar te worden uitgeroepen  van de nieuwe wijvenkruien beker van het Gilseinde 2017. 

Het ging tussen “de Snellen” en “de Stormers”, maar uiteindelijk waren “de Snellen” met Snelle Jelle en Maxim de beteren van het ”Stormers” team van Ronny Broeckx.

 

filmklapper     Filmreportage Wijvenkruien © RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren