RAW 5545

Gisteren werd in Ravels de nieuwe gemeentezaal " het Chalet" met een kleine receptie officieel geopend.

Burgemeester Luyten nam de honneurs waar en hield bij deze gelegenheid een toespraak voor de talrijke genodigden van de Ravelse verenigingen en de afgevaardigen van het WZC.

 

opening chalet1

Goede samenwerking.

Toen enkele jaren geleden de plannen werden ontvouwd over de modernisering van het Ravelse WZC werd duidelijk dat de oude gemeentezaaltjes die toch druk werden gebruikt door verschillende verenigingen zouden moeten verdwijnen.

Op zich hadden de lokalen ook wel hun beste tijd achter zich zodat dat niet het grote probleem was. Er werd dus uitgekeken naar andere opties totdat men uiteindelijk opteerde voor de bouw van het “Chalet” zoals men deze zaal stilaan al gedoopt heeft.

De definitieve bouwvergunning voor het masterplan van de bouw van de nieuwe assistentiewoningen is enkele weken geleden afgeleverd, maar toch is reeds een lange weg afgelegd met de raad van bestuur van het zorgcentrum.

Waar eens een lelijke betonnen schutting het zicht bepaalde aan de achterkant van het centrum is er nu een open ruimte gecreëerd met een gloednieuwe gemeentezaal waar verenigingen terecht kunnen met hun activiteiten.

Dat de belangen niet altijd gelijk liepen met de plannen die op tafel kwamen ligt voor de hand, daarom ook dat de burgemeester een speciaal woordje van dank uitsprak voor de mensen van de kegelclub die altijd hebben meegezocht naar een oplossing van hun probleem.

 

Burgemeester Luyten:

 

“ Samen met de verantwoordelijken van het Zorgcentrum heeft de gemeente zich geëngageerd, met als doel een nieuwe hedendaagse zorgsite uit te bouwen voor de inwoners van Ravels. 

Met de erfpacht, de afbraak van de oude gemeentelokalen en straks nog het oude gemeentehuis, het herlokaliseren van de verenigingsactiviteiten, de plannen voor de aanleg van het kruispunt Grote Baan – O. L. Vrouwstraat en recentelijk nog door gebruik te maken van het gemeentelijk voorkooprecht en de daaruit vloeiende aankoop van 3.000 m² (Grote Baan 52-54) waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor de uitbouw en toegang tot het zorgcentrum.

Dit kan alleen worden verwezenlijkt dank zij de steun en het meedenken van velen.”

 

opening chalet2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren