© RAWEPO

Deze bedevaart is een initiatief van de parochie St Michiel te Weelde met de medewerking van de Heemkunde- en Erfgoed Vereniging Nicolaüs Poppelius.

Onze jaarlijkse bedevaart naar de Heilige Nicolaüs Poppelius te Brielle heeft plaats op : DONDERDAG 27 JULI 2017

 

Inschrijven kan :

- of vanaf maandag 3 juli tot en met ten laatste op zondag 16 juli bij : Frans VERHOEVEN, Molenstraat 30 te 2381 WEELDE (tel. 014/657685) mits het betalen van 54,00 € per persoon.

- of door overschrijving van het verschuldigde bedrag van 54,00 euro per persoon op de rekening  BIC: BE78 7333 5215 4486  ,  IBAN : KREDBEBB van parochie St Michiel Weelde , Weeldestraat 90 te 2381 WEELDE, met vermelding van uw naam, het aantal personen en de gekozen opstapplaats.

De bedevaart was dit jaar ook opgenomen in de brochure van Reizen De Stille Kempen bvba. Sommigen hebben via deze weg ingeschreven en moeten dit dus uiteraard niet opnieuw doen.

 

De opstapmogelijkheden zijn :

Ravels (kerkplein) : 7.30 uur  -  Ravels-Eel (kerk) : 7.35 uur  -  Weelde (Kerk St Jan) : 7.40 uur - Poppel (kerk-bushalte) : 7.45 uur

 

Het programma is dit ja als volgt:

Bij aankomst aan de bedevaartkerk van de Martelaren Van Gorcum in Brielle worden we verwelkomd met een tas koffie/thee en een versnapering.

Om 10.00 uur gaat E.H. Bert Pluym voor in de Eucharistieviering en bij de ommegang rond de plaats waar de martelaren vermoord werden.

‘s Middags omstreeks 12.00 gebruiken we in Oostvoorne een broodmaaltijd. Na onze broodmaaltijd zakken we terug af naar de provincie Noord-Brabant, meer bepaald naar het dorp Klundert waar we een bezoek brengen aan het National Vlasserij-Suikermuseum.

In de westhoek van Noord-Brabant verbouwt men al eeuwen de grondstof vlas voor de productie van vlaslint, linnen of lijnolie en suikerbieten voor de productie van suiker. Midden in dit gebied, in het vestingstadje Klundert, staat het Vlasserij-Suikermuseum. Van de honderden grondstoffen verwerkende bedrijven is alleen de suikerfabriek overgebleven. Het museum neemt u op boeiende wijze mee van vroeger naar nu. Medewerkers van het museum die jarenlang in de vlasindustrie werkten, demonstreren het verwerkingsproces van vlas helemaal met de hand. Het is een lust voor het oog om te zien hoe ze door middel van repelen, braken, hekelen en zwingelen de ruwe vezel verwerken tot vlaslint. In de suikerexpositie neemt de rondleider u mee van bietenzaadje tot suikerklontje.

We sluiten de dag af met een heerlijke drie gangen maaltijd. Daarna keren we terug naar huis via een stop op onze verschillende vertrekplaatsen. En zo hopen we ergens omstreeks 20.00 uur – 21.00 uur terug thuis te zijn.

 

WE WENSEN IEDEREEN EEN FIJNE EN EEN AANGENAME BEDEVAARTSDAG !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren