kerkfabrieken
Vrijdagavond kwamen in het Molenhof delegaties samen van de verschillende kerkfabrieken en de Heemkundekring Nicolaus Poppelius.
Dit gebeurde ter gelegenheid van de afronding van de inventarisatie van al onze Ravelse kerken.
 

Feestje als dank voor de grote inzet.

kerkfabrieken erfgoedkerkfabrieken minusHet is al jaren geleden dat de Vlaamse regering aan alle kerkfabrieken in Vlaanderen het verzoek richtte om een inventaris op te maken van alle kerken en hun kunstobjecten. Ravels zou hierin een sleutelrol gaan vertolken.
In de periode september 2015 – oktober 2016 werden alle kerken minutieus geïnventariseerd zodat er nu een database is die door alle betrokkenen kan worden geraadpleegd.
Om dit reusachtig omslachtige werk te klaren waren vele bereidwillige mensen nodig van de verschillende kerkfabrieken die Frans Verhoeven in zijn functie als coördinator van dit project dan ook graag uitnodigde op een diner als dankbetuiging.
De kerkfabrieken werkten allen mee om hun kerk op een voortreffelijke manier in kaart te brengen en hier en daar kwamen nog wat zeldzame vondsten boven water waarvan niemand nog het bestaan vermoedde.
Ook de hulp van Heemkundekring Nicolaus Poppelius was welkom om alles in een database te gieten, de ervaring die de heemkundige kring in de loop der jaren heeft opgebouwd is onschatbaar in dit soort inventarisaties. De verschillende partijen kregen van de heemkundekring een DVD aangeboden waarop alle zaken die zijn geïnventariseerd kunnen worden terug gevonden.
Ook de mensen van Erfgoed Noorderkempen waren vol lof over de werking met onze Ravelse mensen en de ervaring die is opgebouwd zal als basis dienen om soortgelijke projecten te ondersteunen. Zelden hadden ze deze vorm van samenwerking mogen ervaren.
 

1rawepo camera     Fotoreportage © RAWEPO 

 

kerkfabrieken dvd

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren