RAW 8396

Elk jaar houdt het comitee van de kinderspelen inzamelacties om wat extra geld bijeen te krijgen naast de toelage die door de gemeente wordt verstrekt.
Er zijn dan om half twee bijna 100 kinderen present met ouders of grootouders om mee te dingen naar de prijzen.

 

Centjes blijven op de kermis.

RAW 8460RAW 8508RAW 8559Dit jaar waren er voor de eerste keer afspraken gemaakt met de mensen van de kermis om de kinderen o de kermis te houden na de kinderspelen. Vroeger gebeurde het al wel eens dat na de spelen kinderen met de verdiende centjes vertrokken en ze elders gingen opmaken.
Dat is niet de bedoeling van de kinderspelen, kermis is een uitstervende traditie die we toch graag nieuw leven zouden willen inblazen, tezamen met het kinderspelen comitee en we zouden er mee willen voor ijveren om via dit soort initiatieven de kermis levendig te houden. Natuurlijk moeten de foorkramers zelf ook een handje helpen door een mooie korting toe te staan. Als ze nu ook nog een hun paardenmolen en vliegertjes tijdig zouden kunnen openen zouden we al een stuk verder staan…
Daarom had het comitee strippenkaarten gemaakt van tien kaartjes die de kinderen op de kermis konden gebruiken, ze konden zelf kiezen wat ze liefst deden. 
 

Let the games begin … 

RAW 8570RAW 8659RAW 8651Net als vorige jaren werden de kinderen opgedeeld in verschillende groepjes naar leeftijd.  
De kleuters werden vrijgesteld van de spelletjes en kregen hun eigen strippenkaart om naar de kermis te trekken en enkele ritjes te maken op de attracties of de kraampjes.
Hier en daar kwam er een fotofinish aan te pas bij de diverse spelletjes maar we laten beter de beelden spreken, die zeggen meer dan 1000 woorden.
 

Speciale kinderspelen editie voor kinderen Vluchtelingen Opvangcentrum.

Nadat de kinderen van Weelde hun spelletjes hadden afgewerkt had het comitee ook nog een speciaal uurtje voorzien voor de kinderen uit het opvangcentrum. Het enthousiasme dat we daar te zien kregen was hartverwarmend maar daarover volgt later nog een artikel met een reeks prachtige foto's…..
 

1rawepo camera   Fotoreportage Kinderspelen WK 2016

 

RAW 8595

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren