50jaar ziekenzorg

Gisteren vierde Ziekenzorg Weelde Centrum haar 50e verjaardag.
Dit mocht niet onopgemerkt voorbijgaan en daarom nodigden ze hun leden en zusterverenigingen van de buurt uit op een receptie in het Parochiecentrum van Weelde.
 

Gezellig samenzijn met veel nakaarten over de afgelopen 50 jaar

50jaar ziekenzorg550jaar ziekenzorg3De volle zaal met genodigden uit Weelde en deelgemeenten luisterden naar een korte verwelkoming van huidig voorzitster Lucia Leuse-Maas, beter bekend als “Lus”  die iedereen van harte dankte voor al hun inzet in de voorbije 50 jaar. Zonder de inzet van deze mensen was het niet mogelijk om 50 jaar lang deze dienst naar de langdurige of andere zieken te garanderen. Nog steeds kan Ziekenzorg rekenen op een hele groep mensen die zich misschien niet dagelijks, maar toch regelmatig inzetten voor hun zieke medemens. Een dankwoordje was dus wel op zijn plaats.
 Ook de burgemeester had lovende woorden voor de mensen van Ziekenzorg, een ruime vertegenwoordiging van het schepencollege was het levende bewijs dat er zeer veel appreciatie is voor het initiatief dat nu al 50 jaar standhoudt. 
 

Toespraak Burgemeester Luyten.

De burgemeester beklemtoonde dat er in onze moderne tijden zeker niet minder nood is aan ziekenzorg dan in de tijd dat Ziekenzorg Weelde werd opgericht in 1966.
50jaar ziekenzorg2“Ziekenbezoekers zorgen niet alleen voor een bezoek aan de zieke, of zorgen voor een leuk ontmoetingsmoment …. Neen, Ziekenzorg is veel meer dan dat, ze geven de zieke medemens een stem.”
“Een vereniging waar mensen het opnemen voor elkaar”
De burgemeester vervolgde zijn toespraak met het volgende pleidooi:
“Dat opnemen voor elkaar is voor een belangrijk stuk ook de taak van Ziekenzorg, opkomen voor mensen opdat ze de rechten zouden kunnen behouden die ze verdienen….want het is niet zo dat je, enkel omdat je ziek bent of andersvalide, dat je dan geen rechten meer hebt…. Dat je plots minder waard bent dan een ander of dat je altijd maar dankbaar moet zijn.”
“Neen , Ziekenzorg…. Maar ook het gemeentebestuur en OCMW kiezen voor een sociale gemeente en we luisteren ook heel graag naar de noden en wensen van de kwetsbaarste mensen in onze samenleving. Want ook zij zijn volwaardige mensen, mensen waarvan we houden.”
50jaar ziekenzorg4Ter gelegenheid van dit 50jarig jubileum dankte de heer burgemeester alle ziekenbezoekers, bestuursleden en voorzitters voor hun inzet doorheen de tijd en noemde ziekenbezoekers echte vrijwilligers met liefde voor de medemens.
“Een ziekenbezoeker is een mens onder de mensen en draagt zorg en betrokkenheid uit. Voor dit engagement zeg ik u namens het gemeentebestuur hartelijk dank” , aldus burgemeester Luyten.
“De maatschappij heeft mensen zoals u nodig. Mensen, vrijwilligers , die er zijn voor anderen… mensen waarvoor dienen belangrijker is dan verdienen. Als Ziekenzorg vereniging kan u rekenen op de steun van de gemeente want een sterk sociaal beleid is in Ravels nog steeds het beleid dat wij voeren.”
 

Ziekenzorg trakteert op wafels en pannenkoeken.

Nadat iedereen wat had kunnen bijpraten met vrienden en kennissen werden alle aanwezigen nog getrakteerd op  pannenkoeken of wafels en koffie. Aan de stralende gezichten te zien was iedereen tevreden en gaat Ziekenzorg nog vele jaren een certitude blijven in onze gemeente. 
 
fotograaf

   Fotoreportage 50jarig Jubileum Ziekenzorg Weelde Centrum  [40 foto's © RAWEPO @J]

Klik hierboven op de link naar het fotoalbum van het jubileum.

 

50jaar ziekenzorg6

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren