parochies

Onze kerken krijgen heel wat bezoekers minder over de vloer dan in het verleden.
Er zijn steeds minder en minder priesters en pastoors.
 

Parochies zonder priester.

Een groot aantal parochies hebben vandaag de dag zelfs geen pastoor meer. En dan kan je je wel eens afvragen : hoe moet het dan ? Wat is de toekomst van onze parochies ? Wat als er morgen ook bij ons geen pastoor of geen bedienaar van de eredienst meer zal zijn ? Of misschien heel beperkt ? En wat het inzetten van leken, gebedsleiders, ... ?
Mogelijk heb je ook al wel eens gehoord van de begrippen “het dekenaat” of “de federatie” ? En misschien doet het begrip “pastorale eenheid” ook een belletje rinkelen ? Of misschien ook of juist niet en ben je met deze woorden en begrippen en wat ze betekenen helemaal niet vertrouwd. Een pastorale eenheid is nochtans een begrip en een gegeven waaraan en waarmee we stilaan vertrouwd dienen te raken en waaraan een goede inhoud dient gegeven te worden.
 

Uitnodiging.

Er is de afgelopen tijd, mede op vraag van het bisdom en de bisschop, heel wat denkwerk verricht over de toekomst van onze parochies. De parochies en de parochieverantwoordelijken van Arendonk Centrum, Arendonk Voorheide, Baarle-Hertog, Poppel, Ravels, Ravels-Eel, Weelde Sint Michiel, Weelde Sint Jan en Weelde-Station nodigen iedereen uit op DONDERDAG 19 MEI om 20.00 uur, in het PAROCHIECENTRUM WEELDE, Koning Alberstraat 124 te 2381 Weelde, waar het verhaal over de toekomst van onze parochies zal uiteen gezet worden, en hoe een "pastorale eenheid” vorm kan geven aan deze toekomst van onze parochies. Iedereen is er van harte welkom !
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren