1 IMG 3186 001Om 07.30u waren de vrijwilligers van het 1e Repair Café van Ravels paraat om het Zaaltje achter het Oude Gemeentehuis van Ravels klaar te zetten.
Best wel spannend, wat zou het eerste Repaircafé in onze gemeente brengen?

 

 

Er werden drie hoeken gemaakt waar de reparaties door zouden gaan: een elektronica hoek, een computerhoek en een textielhoek.


Wachtenden voor de deur bij aanvang.


1-DSC 0040Deze spanning nam echter snel af. Reeds bij aanvang stonden de eerste mensen aan de deur voor een reparatie. Ze werden ontvangen in ons gezellig café, werden doorgestuurd naar de juiste hoek en de vrijwillige reparateurs konden aan het werk.
Gedurende de voormiddag werden verschillende kapotte producten gerepareerd: een afstandsbediening van een garagepoort, een naaimachine, een polo met gescheurde naad, een industriële weegschaal, een grill, een kussen,... Deze herstellingen zorgen ervoor dat deze goederen niet op de vuilnishoop belanden.


Met alle goede wil van de wereld, soms lukte het echt niet..


Een enkele herstelling bleek niet te kunnen, omwille van té dure vervangstukken, of simpelweg omdat het niet te repareren viel. Onze bezoekers werden echter ook dan met de juiste info of doorverwijzing naar huis gestuurd.


1e RepairCafé een succes over heel de lijn.


1-IMG 3190We kunnen zeggen dat het eerste Repaircafé een succes was. Dit was alleen mogelijk dankzij de bezoekers, maar ook zeker en vast door onze vrijwilligers.
Schrijf al maar op in je agenda dat het volgende Repaircafé doorgaat op 20-02-2016 tussen 14.00 en 17.00u. in de Brouwerij in Weelde.
Je bent daar altijd welkom om iets te laten herstellen of gewoon om gezellig iets te komen drinken. Of steek je zelf graag de handen uit de mouwen… geef ons een seintje!

 

fotograafMeer foto's van het 1e RepairCafé Ravels.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren