1 F35A7239 330 jaar Wijkfeesten, dat werd vorig weekend gevierd aan Weelde-Statie.
Het begon al op vrijdag, om het weekend rustig in te zetten…..
 

Rustig beginnen op vrijdagavond.

Hiervoor was het eerst kaartavond voor de liefhebbers. In de Statie hebben ze een stevige kaartersreputatie, dat zat dus goed. Met zes tafels om te rikken en nog vier jokertafels was er ook genoeg ambiance om te kunnen spreken van een geslaagde kaartavond. 
Voor de prijzen had men gekozen voor de lokale groenten en fruitmanden zodat er in ieder geval gezond gesnoept kon worden van de opbrengst.
 

1-F35A73621-F35A7414Levende sjotters in den bak.

Zaterdagvoormiddag rook het in heel de Statie naar massageolie, iedereen moest worden klaar gestoomd voor het levend sjotterbaktornooi dat om 13.00h begon. Twaalf teams, jongens, meisjes en gemengde zestallen, allemaal onder elkaar werd gestreden om de bokaal van het 30e Wijkfeest. We zagen op de foto’s de jeugdploeg van KSK Weelde met de beker pronken, we gaan er dus gemakshalve maar van uit dat zij de beker hebben binnen gerijfd. Natuurlijk had alleman prijs in de vorm van drankbonnen zodat iedereen tevreden kon zijn na afloop.
 

Six on Fire na de BBQ

1-F35A74051-F35A7484Na het sportieve deel van de middag ging ieder zich opmaken voor een spannende avond, eerst de wijk BBQ waaraan ook zo’n dikke 100 mensen deelnamen en daarna zakte de rest van de Statie af naar de bomvolle tent om bij het optreden van Six on Fire een dolle avond te beleven. Na middernacht kwam nog een bende binnenvallen die eerst het Farmfestival hadden meegemaakt maar de ambiance nog wilden verderzetten aan Weelde Statie.
 

En toen schiep God zondag..... de rustdag.

Zondag werden dan op de volksspelen heel wat katers verdronken, de kinderen op de speelkussens zodat de ouderen wat rust kregen na een zware avond. De meesten namen het ervan en keken naar de spectaculaire demonstratie honden africhten met een demo pakwerk dat op het middagprogramma stond. 
 
De kleinsten konden zich nog vermaken met de paardenmolen maar op de schietkraam was nogal wat kritiek te horen.
Waar er voor de paardenmolen slechts een halve euro per rit diende te worden betaald, vroeg de schietkraam maar eventjes de stevige prijs van € 0.50/kogeltje  of 10 loodjes voor € 5.00 om te schieten op de schietkraam….. en het waren loden kogeltjes, geen gouden !!  Op de koop toe kreeg je dan wat punten cadeau voor je schietkunsten waar je niks voor terug kreeg, zodat je verplicht was om  enkele keren weer te keren vooraleer je met een buit huiswaarts kon keren. Lucratieve bezigheid, zo’n schietkraam die op deze manier geen lang leven beschoren zal zijn vrezen we.
 
Deze 30 jaar Wijkfeesten aan Weelde-Statie was in ieder geval wel een schot in de roos en we zijn er zeker van dat de 31e editie snel op de kalender zal staan.
 
 fotograafAndré Vermeeren, zelf van de Statie zorgde voor de fotoreportage: 30e Wijkfeesten Weelde-Statie
 

Hondendressuur demonstratie © André Vermeeren

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren