hmck waarschuwing

De Historische Machineclub Kempen heeft alles in het werk gesteld om de paardenbezitters te waarschuwen voor hun soms luidruchtige passage in het komende Pinksterweekend.
Ruiters en menners die met hun paarden of pony's buiten rijden, weten het maar al te goed;
het moderne verkeer beseft vrijwel niet dat een paard een vluchtdier is en kan schrikken van claxonnerende chauffeurs, klapperende zeilen en automobielen die weigeren vaart te minderen en afstand te nemen van een koets of een paard/pony dat onder het zadel wordt gereden. Bumper kleven of rakelings passeren, omdat het moderne verkeer geen geduld meer kan opbrengen: het is aan de orde van de dag. 
 

Waarschuwing wordt gewaardeerd door de paardenliefhebbers. 

In de huidige infrastructuur moet een ruiter of menner altijd (een stukje) over de openbare weg om in het buitengebied te kunnen komen. Gelukkig worden er in de (recreatieve) paardensport minder letsels genoteerd dan bijvoorbeeld in voetbal maar áls een paard of pony op hol slaat, zijn de gevolgen voor de menner of ruiter vaak niet te overzien. Letsels in de paardensport zijn dan ook vrij ernstig, soms met dodelijke afloop. En dan niet alleen voor de degene die erop of achter zit maar ook voor het paard zelf en de directe omgeving. 
Daarom is het briefje, dat vandaag bij ons in de brievenbus viel, een verademing tussen al die angstige momenten die paardenliefhebbers ongewild meemaken. Eindelijk een organisatie die beseft wat lawaai en alle toeters en bellen in zo'n rondrit met oude tractoren voor paarden en pony's kan betekenen. Een dikke pluim voor de Historische Machineclub Kempen!    
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren