digidak geocachen Ravels

De Digitale Week waarover de laatste dagen in de media zoveel ophef rond wordt gemaakt werd vandaag ook door Digidak in de praktijk gebracht met een eerste initiatief: geocachen !

Dat geocachen in de lift zit is duidelijk aan het aantal caches dat er in groot Ravels liggen te wachten om ontdekt te worden.

De groep die vanmiddag kwam opdagen was niet bijster groot  hoewel het weer toch erg gunstig was voor een beetje wandelen met een digitale zoektocht in het achterhoofd.

 

"Pompier44" geeft deskundige uitleg.

Eerst lichtte expert geocacher Bart Jansens die als geocacher beter gekend is onder zijn alter ego “pompier44” . Hij leerde waar je vooral op dient te letten en zeker niet te hoog van stapel te lopen in het begin. Hou het simpel bij je eerste zoektochten en beperk jezelf tot de “traditionele caches” die er voldoende te vinden zijn in onze regio om te beginnen.

Er was ook een gps toestel waar je de gegevens kan laten opladen maar de meesten opteerden toch om hun geocache met de slimme of “smart” phone te doen. Een andere mogelijkheid is de tablet die ook uitstekend geschikt is voor dit werk als je batterij voldoende is opgeladen.

Na de introductie op de computer, zodat iedereen weet hoe ze in de toekomst zelfstandig op pad kunnen was het dan tijd voor de eerste zoektocht. Gelukkig liggen er in de buurt van GC De Wouwer wel enkele verborgen zodat we al direct konden uittesten hoe het geocachen in de praktijk werkt.

 

Op pad voor de eerste geocache

digidak geocachen_Ravels2De eerste optie was “De Eerste van …….” (GC5GZH2) en die werd vlotjes gevonden  door het selecte gezelschap. In een mum van tijd werd het kompas terug in stelling gebracht en konden we op zoek naar de tweede schat van de dag “Kapel 2” (GC5H2BM). We kunnen beter niet te veel verklappen want wellicht wordt u nu ook wel nieuwsgierig, maar deze was al een ietsiepietsie moeilijker.

Als slot deden we onze derde cache die zelfs nog niet was goed gekeurd door de officiële geo organisatie. Omdat “pompier44” echter zelf deze cache had geplaatst had hij we de nodige gegevens om ons allen op pad te zetten in de goede richting. We zullen hier ook niet teveel prijsgeven maar onze beginners hadden bij deze zoektocht wel een beetje hulp nodig. Zo begrepen ze dat niet alles is wat het lijkt te zijn als men op geocache gaat.

 

Vrijdag volgende luik van de Digitale Week met stamboom maken

family treeEen geslaagd initiatief voor deze eerste dag in de Digitale Week.

Volgende vrijdag is het tweede luik van Digidak Ravels in het kader van dit initiatief om de digitale kloof te helpen verkleinen, dan gaan we onze deelnemers proberen in te wijden in het maken van hun digitale stamboom. Geïnteresseerden kunnen nog inschrijven, er is nog plaats voor enkele deelnemers.  Indien gewenst kan je een laptop meebrengen, er zijn ook een vijftal PC’s ter beschikking van de deelnemers. Deze initiate zal doorgaan in het Molenslop in Weelde van 13.30h tot 16.30h.

 Inschrijven bij Stephanie Van Loon via het OCMW , telefoonnummer:  014 462409

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren