Kersttoneel 2014 kop

Op tweede kerstdag wordt er in Weelde toneel gespeeld, dat is al jaren zo. De traditionele kerstevocatie van KWB Weelde, de 27ste al, trok ook eind 2014 weer een nokvolle Sint Michielszaal. De pakweg 300 a 350 aanwezigen genoten ook nu weer van een eigentijds kerstspel van de hand van Alois Vinckx.

KT KWB_2014_f"Een gouden ster, een zilveren ster. Een ster voor vrede en rust...", zo betitelde de regisseur dit stuk. En net zoals bij de vorige opvoeringen zoals "Over te nemen : Kerststal", "Waar de sterre stil bleef staan" en "Kerstmis met de Cliniclowns", werden grappige stukken afgewisseld met intense momenten.

 Ook al zijn het allemaal vrijwilligers die eraan meewerken, zowel achter de schermen als in de spotlights, het vraagt toch enige voorbereidingen om alles weer vlot te laten verlopen, om alles weer met de juiste grinta over te brengen aan het publiek. Na weken van repetities werden vooraf al een drietal zogenaamde "try-outs" gedaan. Zo kregen KVLV Poppel en KVG en Ziekenzorg in Weelde de zowat twintig acteurs al eerder te zien.

KT KWB_2014_a

Maar op 26 december was het dus menens ! De "Weldse" parochiezaal liep al snel helemaal vol, na de afgelopen jaren blijkt dit toch de meest geschikte locatie te zijn. Ook het koor Quinza uit Poppel was weer present, maar anders dan voorheen waren hun liederen opgenomen in het spel zelf. Het beviel de meeste wel.

 

Om half acht stipt opende de markt zijn kraampjes, het volledige stuk speelde zich immers af op een open plein. Een snoepkraam stond er, en een standje met oude spullen, het dorpscafé had zijn terras geopend, er kwam zelfs een waarzegster opdraven, Solange genaamd. KT KWB_2014_bUiteraard stond ook de kerststal opgesteld, maar de meest opmerkelijke verschijning op de markt was De Ster, een profetische man die zelfgemaakte sterren van de hand deed. Hij was de rode draad in het spel.

 

Het talrijk opgekomen publiek genoot zichtbaar van de alweer knappe en doorleefde prestaties van de gedreven acteurs. KT KWB_2014_cZowel jong als oud gaven het beste van zichzelf. "Een gouden ster, een zilveren ster, een ster van vrede en rust" had dan ook een duidelijke boodschap, meestal verwoord door De Ster. Hij kwam telkens tussen in conflicten en vroeg om begrip voor elkaar en voor verdraagzaamheid. Hij deelde ook sterren uit en vroeg zijn klanten of marktbezoekers om te blijven geloven in een mooie toekomst. De eindschot was navenant... Alois Vinckx moet toch wel een heel bijzondere pen hebben !

KT KWB_2014_eDe toeschouwers toonden zich andermaal erg tevreden en de loftrompet werd veelvuldig boven gehaald voor de prestaties van zowel spelers, regisseur als podiumbouwers.

 

Gewapend met sprookjesachtige fakkels wandelde iedereen daarna naar het plein voor het gemeentehuis, naar de prachtige kerststal ook. Daar kreeg iedereen pannenkoeken of hotdogs aangeboden namens KWB Weelde, net zoals heerlijke glühwein en warme chocomelk. De gezelligheid duurde voort tot in de late uurtjes.KT KWB_2014_d

 

Nen dikke merci KWB Weelde en proficiat aan alle spelers !

FotoreeksKersttoneel KWB Weelde 2014 (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren