1-IMG 1975
Het kleine kerkje van St Jan in Weelde was gisterenavond helemaal vol gelopen, daarbij waren een flink aantal ongewone gasten.
Traditioneel wordt begin november  de viering van St Hubertus gehouden met een misviering die dit jaar in Weelde plaatsvond.    Enkele tientallen honden, de ene al wat beter opgevoed dan de andere lagen in de gangen te genieten van de aandacht.
Sommigen wachtten geduldig en hielden hun baasje in de gaten. Andere viervoeters wisten niet zo goed wat er allemaal gebeurde en jankten stilletjes met schrik voor wat er ging gebeuren. 
 

Hoornblazers van Horrido luisteren de misviering op.

1-IMG 20021-IMG 7536De jachthoornblazergroep Horrido  luisterde de viering op met gepaste muziek en na afloop kregen alle aanwezigen een St Hubertusbroodje mee, eeuwen geleden was dit de grote bescherming tegen hondsdolheid en de jagers van Weelde houden deze traditie graag in ere.
 

 Wildverkoop per opbod.

Na afloop werden alle kerkgangers gratis een borrel jenever of porto aangeboden bij het verlaten van de kerk. Pastoor Pluym die de kerkdienst al met een vleugje humor over de grote opkomst had opgedragen kwam daarbij nog even de honden zegenen met zijn eigen natte kwispel en dan was het richting voormalige parochiezaal St Jan voor de veilingverkoop van het wild. Al dit wild werd geschonken door de jagers die met de verkoop elk jaar de lokale Ziekenzorg werking ondersteunen van Weelde en Weelde-Statie. 
Ook hier was het dringen om een zitplaatsje, want dan heb je een goed zicht op de verkoop. Dit jaar werden ook enkele porties everzwijn op de veiling gegooid van het eerste wilde varken dat is geschoten in onze gemeente. De prijzen schoten al direct omhoog als de veilingmeesters de konijnen, wilde eenden en duiven in de lucht staken. Hier en daar ging al eens een haas in de pels of een fazant of eendje in de pluimen de lucht in. Gelukkig was het grootste deel van het wild als pels- en pluimvrij gemaakt zodat je met een pakje diep gevroren vlees naar huis kon na afrekening. 
 

1-IMG 75461-IMG 7591Opbrengst volledig naar goede doel.

Ook hier namen de jagers de drankjes van iedereen weer voor hun rekening. Ook de broodjes in Breugelstijl werden gratis aangeboden aan alle aanwezigen. Toch wordt elke Euro die door de veiling wordt opgebracht integraal aan de twee Ziekenzorg verenigingen gegeven, alle kosten zijn voor de jagersvereniging.  
De eer van de overhandiging van het totaal geveilde bedrag viel te beurt aan burgemeester Walter Luyten, hij kon alweer bijna 3.000 € doneren aan de twee afgevaardigden die zich ook al sinds de dieren nog spraken inzetten voor Ziekenzorg,  Maria Schellekens en Lucia Leuse-Maes.
Mooi initiatief dat de jagersvereniging tot eer strekt.

Meer dan 100 foto's kan u nog bekijken in de RAWEPO FOTALBUMS:  St Hubertusviering

Filmreportage St Hubertusviering ( André Vermeeren ©)

 

 
1-IMG 1986
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren