1-IMG 1667-001Na de spectaculaire arrivée vanmorgen van de voorzitter van de Molenkring de Hertboommolen uit OLV Lombeek wiens identiteit liever niet wordt bekend gemaakt omwille van privacy redenen zakten beide verenigingen vanmiddag af naar ons gemeentehuis voor de plechtigheden die horen bij een verbroedering.

Schepen van Cultuur Jef Van de Pol was als vervanger van onze burgemeester  trots om te kunnen optreden als gezicht van ons gemeentebestuur bij deze belangrijke bijeenkomst en speelde de loftrompet voor beide gemeentes, Ravels en OLV Lombeek.

1-IMG 16771-IMG 1680Schepenen willen elkaar de loef afsteken met mooiste gemeente.

Ook schepen van toerisme van Roosdaal, Johan Van Lierde sloot zich hierbij aan maar was er snel bij om te benadrukken dat OLV Lombeek enkele jaren geleden ei zo na als allermooiste gemeente van Vlaanderen was bekroond. Als deelgemeente van Roosdaal in het heuvelende  Pajottenland is het daar wellicht prachtig wonen in de schaduw van de “Tragische Molen” zoals de Hertboommolen ook wordt genoemd. Voor ons zal hij wellicht bekender zijn als de Zeppos molen uit het jeugdfeuilleton uit de jaren zestig-zeventig.

Tragische Molen of Zeppos Molen.

Waar onze Arbeid Adelt relatief rustige eeuwen kende op een zware brand na heeft de “Tragische Molen” zijn naam niet gestolen en werd op  1 januari 1745 molenaar Peeter Van Lierde vermoord door de toen beruchte en gevreesde “Bende van Jan de Lichte.”  Ook in vorige eeuw werden er nog 2 moorden gepleegd in de molen die zijn naam niet heeft gestolen. Tijdens de “ Groote oorlog” in 1917 werden ook twee mensen de keel over gesneden tijdens een roofmoord.  

 

1-IMG 16811-IMG 1682Samenwerking bezegeld tussen Molenaars voor de toekomst.

Na de plechtigheden weren de officiële oorkondes ondertekend door de schepenen en beide voorzitters. Gerard Leemans zette zijn handtekening onder het document als laatste waarna de glazen werden geheven in een korte receptie die door de gemeente Ravels werd aangeboden.

Korte receptie, want om half vier moesten de beide delegaties in Baarle-Hertog zijn voor een geleide wandeling met stadsgids in onze enclave buurgemeente. Vanavond wordt de verbroedering bezegeld met een diner in de molen Arbeid Adelt en worden alle banden bezegeld.

Meer foto's van de verbroedering kan u hier vinden: Verbroedering Molenkringen 
Foto's: Luc Jansens ©

 

1-IMG 16921-IMG 1688

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren