gensb

T.T.V. De Galliërs is op vrijdag 22 augustus afgereisd naar het internationale GENSB tornooi touwtrekken, een internationaal jeugd tornooi met een deelnamen van 39 ploegen uit 10 landen. 
De trainer & coach van deze jongens Johan, ging eerst Koen ophalen en bracht hem naar hun opstapplaats in Merksplas, zodra de bus ingeladen is reed trainer Johan al verder naar De Haan om de vierde trekker op te halen.
 
Trainer/Coach Johan vervolgt ….
Folkstone Engeland
tvvgalliers folkestoneDan op naar Calais waar we de overzetboot nemen. Na een anderhalf uur varen meren we aan in Dover, na het uitscheppen rij ik naar Folkstone, wel goed opletten dat ik niet aan de verkeerde kant van de weg rij, moet toe geven het is even wennen. 
Na een goeie 17 km komen we aan op de legerbasis waar het tornooi plaats zal vinden. Na het inchecken dat wat moeilijk verliep wegens problemen met de bedden kregen we een blok toegewezen waar allen samen lagen en niet gescheiden van elkaar  eerder voorzien was. 
Dit zijn echter details die beter met een pintje kunnen verteld worden, zo kunnen we er nog eens mee lachen. Om 19 uur zijn we dan gaan eten, iets wat altijd afwachten is over de plas…. maar al bij al viel het nog mee. 
Omdat er maar 4 Galliërs waren mee gegaan was het nog even zoeken om de ploeg voor de competitie compleet te krijgen. Na een tijdje hadden we  2 man van Berketrekkers en nog 2 van Wieme gekregen waarvoor mijn dank. Toch was er nog een gewicht tekort van 90 kg,  dit tekort zou moeilijk kunnen worden opgevuld na wat rondhoren bij de Belgen. Bij het proefwegen kwam er echter gelukkig een Zwitserse coach binnen en vroeg hem of ze een man over hadden van een 90 kg…. en ja hoor, ze hadden eentje van 83 kg op overschot. Direct even op de weegschaal zetten om het na kijken en onze ideale persoon was gevonden, afspraken werden gemaakt zodat hij inons team werd ingedeeld voor de proefweging van zaterdag.
Het zou een korte nacht worden voor onze jongemannen. We zouden gaan wegen om 6 uur 30, zodat we nog rustig met z’n allen konden gaan eten. Wanneer op zaterdagmorgen om 6 uur de wekker afliep lagen er bij als engeltjes, het deed me een beetje pijn om ze te wekken maar het is geen vakantie weekend, er moest gewerkt worden. 
Ze wogen in totaal 552 kg, dus een 8 kg te kort maar niet jammert want we staan met 9 jongens in de ploeg. Na de weging zijn we met 39 ploegen die opgedeeld werden in 4 groepen, onze groep bestond uit tien ploegen. 
Voor hen die het touwtrekwereldje kennen enkele namen: Appenzell (Zwitseland), Simondswald (Duitsland), Heure en Bisons uit Nederland en 1 Belgische ploeg Elektrotrekkers 2. 
Er namen zeven Belgische ploegen deel, dus was de kans dat er geen tegenstander uit eigen land was erg klein. Niet getreurd, tegen hen trokken we alvast gelijk en dit in de eerste trek wat de druk bij de jongens weg nam zodat ze ook beter en minder gespannen gingen trekken. 
Zo staken ze ook meer op van het werk van de andere ploegen. Als ze tegen Heure wat alerter waren geweest zaten er misschien wat meer punten in want ze waren te pakken, maar dat is praat na de vaak (als als…..) 
 

 
Toen we tegen de derde en voorlaatste moesten aantreden zei de man die ons kwam oproepen “Ze zijn te pakken met uw ploegje!”  wat mij en de jongens een extra stimulans gaf en zich  ook omzette in 2 winnende partijen (6punten) zodat we eindigden we met 7 punten wat ons een in het algemeen klassement op de 29 plaats liet noteren, van de Belgische ploegen werden we zesde van de zeven. Na afwerken van de reeksen volgden we met spanning de kruisfinales. Er zaten namelijk drie Belgische ploegen bij en Schijf, een grensploeg die steeds bij ons in de regio mee doet. 
De top vier zag er als het volgt uit 
1  Eberseken (Zwits.)
2  Elektrotrekkers  (Bel)
3  Sins (Zwits.) 
4  Powerrangers (Bel) 
Aan alle Belgische deelnemers een dikke proficiat, ook mijn jongens en zo mag ik ze wel noemen een dikke dikke proficiat. En jongens samen gaan we werken naar volgend jaar toe. 
Petje af voor jullie prestatie uw coach Johan
 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren