vogeltrek
-Zaterdag 18 oktober : Initiatie in vogeltrek. 
-Ben je geïnteresseerd in het jaarlijkse fenomeen van de vogeltrek en wil je er meer van weten ? We proberen in de natuur de antwoorden te vinden. We belichten het waarom, wanneer, waar, wie, hoe en meer. Aan de hand van de overtrekkende vogels geven we tussendoor uitleg over het herkennen van de soorten. 
-Doorlopende sessie vanaf 07u30 tot 12u00 (zonsopkomst : omstreeks 08u15). Kijkplat-form aan het Zwart Water te Turnhout : westelijke hoek van het natuurgebied Zwart Water aan de kruising van de Bremstraat en de Marckstraat. Begeleiding: Mark Van Mierlo. Info : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
-zaterdag 18 oktober : 
-Week van het Bos : excursie in Den Doolhof te Turnhout
-Leiding : Rik Hendrix.
-Begin : 13u30 aan ingang bosreservaat ter hoogte van Maria Van Zimmerenstraat, 119, voorzien einde : 16u00. Info : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
-zondag 19 oktober : 
-  Paddenstoelenexcursie in Ravelse bossen. 
-  Leiding :Stafke Elsermans en Swatje Bartholomeeusen . 
-  Bijeenkomst : 13u30 aan de parking van de Ravelse bossen aan de Arendonkse Steenweg te Ravels. Einde : omstreeks 16u30. 
-  Laarzen gewenst.   
 
-zaterdag 8 november : 
-Voordracht over het Turnhouts Vennengebied. 
-Sprekers :  Marc Smets en Rik Hendrix. 
-Begin 19u30 in het Centrum Leren en Werken, Noordbrabantlaan 4, Turnhout (vlak naast Miko Koffie). Einde omstreeks 22u00. 
 
-Vrijdag 19 december : 
-Diavoordracht over Namibië 
-Spreker : Harry Lesseliers. 
-Begin 19u30 in het Centrum Leren en Werken, Noordbrabantlaan 4, Turnhout (vlak naast Miko Koffie). Einde omstreeks 22u00. 
 

NATUURPUNTAFDELING IN RAVELS

Heb je altijd al wat meer willen doen voor of met de natuur? Ook in deze regio zijn er prachtige natuurgebieden die een bezoekje waard zijn. In het Kijkverdriet bijvoorbeeld kan je onder begeleiding van de conservator genieten van de uitzonderlijke pracht van fauna en flora. Maar er is meer. De Natuurpuntafdeling Turnhoutse Kempen wil in Ravels starten met een plaatselijke groep. Wil je meehelpen aan de uitbouw? Neem dan contact met Richard Vergaelen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of kom kennismaken met ons op Vrijdag 29 augustus.
 
Nacht van de Vleermuis
Bijeenkomst: 19 u , Klein Engelandhoeve, Klein Engeland, Turnhout
Dimitri Van Pelt laat je kennismaken met de vleermuizen uit onze regio via een powerpointpresentatie. Nadien wandelen we doorheen dreven en langs vennen waar we die beestjes kunnen ontdekken met behulp van batdetectors.
Einde: omstreeks 22u.
Goede wandelschoenen of laarzen, een zaklamp en eventueel muggenspray worden aanbevolen.
Info: Richard Vergaelen , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Raadpleeg ook de website  www.natuurpunt-turnhoutsekempen.be
 
 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren