digidakbanner

Op 30 juni is de initiatie Word als laatste in de rij geëindigd in de Bib te Ravels. Ook Digidak hanteert de schoolkalender en gaat met vakantie, maar blijft beschikbaar! Onderaan dit artikel meer hierover.

Dus even een evaluatie maken van onze werking binnen de gemeente over de 3 locaties De Wilders, Molenslop & Bibliotheek, waar in totaal 224 boekingen waren op de uitgeschreven cursussen in het afgelopen “schooljaar”. 

Leuke vaststelling is voor onze  vrijwilligers dat 64 % van die cursisten de weg hebben gevonden via de mondelinge reclame van andere deelnemers aan ons project. 

1763Anderzijds beseffen meerdere mensen dat enige kennis van de computer een noodzaak is geworden in deze “online maatschappij”. De statistiektabel leert dat ons publiek voor ruim 75 % bestaat uit vrouwen, hoofdzakelijk uit de leeftijdscategorie 40-80 jaar. 

De initiaties Computer-Weg-Wijs en Internet & e-mail scoren het hoogst bij de “beginners”, te weten 47%. Erg geliefd zijn de cursussen “aan de slag met foto’s” en “fotoboeken maken”, ergens logisch met ons vrouwelijk publiek: vakantieshots, de kiekjes van kinderen & kleinkinderen netjes ordenen en  opslaan in mappen. 

Een 50-tal vooruitziende cursisten wilde zich bekwamen met de cursus Word (teksten maken met de computer) en wilden zich veilig voelen door te leren omgaan met de USB-stick (uw gegevens kopiëren en goed bewaren). Elf cursisten hadden dan weer zin om zelf wenskaarten te maken met de computer.

wow8De bezettingsgraad van ons aanbod initiaties: over de 3 locaties halen we 75,4% inschrijvingen op de aangeboden cursussen. Onderling zijn er wel opvallende verschillen merkbaar nl. Weelde & Poppel geven een (laag) cijfer van respectievelijk 16,5% en 12,1% en de Bib Ravels daarentegen geeft een percentage van 71,4. 

tablet pc_seniorVoor de volgende periode 2014-2015 gaan we proberen daarin bij te sturen: vanaf september a.s. zal in Weelde de mogelijkheid bestaan om de cursussen ook in Windows 8.1 te volgen. Verder wordt vanaf de volgende periode ook een begin gemaakt om de mensen wegwijs te maken met de verschillende soorten tablets die snel opgang maken. Hou de kalenders maar goed in de gaten want de plaatsen zijn beperkt


Digidak heeft ook nog een super troefkaart: de Vrije Inloop. 

Dat is dan ook letterlijk: je bent bij ons welkom met uw computervragen allerhande i.v.m. het gebruik ervan. Wij zijn geen specialisten, wij maken geen specialisten, maar, we proberen u te helpen… o.a. foto’s van Facebook kopiëren/opslaan en aan naamgeving doen, bijlagen toevoegen aan e-mail, downloaden van een mooie Powerpoint, recepten van het internet afhalen en bewaren op de eigen computer, we geven u de techniek en aan u om de vaardigheid te verwerven!


Nieuw: Digidak Ravels blijft beschikbaar in de vakantie! Heeft u een probleem? Bel Stephanie Van Loon 014/46 24 09 en zij regelt een afspraak in één van onze locaties met een vrijwilliger... 

id290654-digidak-vormingsdag-in-malle-550x500-n
Digidak – vrijwilligers maken het verschil: Mia – Lydie – André – Frans – Karel – Anne Marie – José - José – Silvia – Peter  


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren