thumb zwerfvuil
Net als in vorige GR was er ook gisteren weer weinig actie op de gemeenteraad van 29 maart.
Er stonden slechts een 9 tal punten op de agenda die in sneltempo werden afgewerkt.

Het meeste aandacht kreeg nog het gemeentelijke plan om een opruimactie te organiseren op 26 april. Het reglement dat hiervoor werd opgesteld diende nog te worden goed gekeurd waardoor er nog enkel opmerkingen werden geformuleerd vanuit de oppositie.
De gemeente heeft een budget voorzien van € 6.000 om deze actie te ondersteunen waarvan € 4.000 voor de deelnemende verenigingen die hiermee hun clubkas een beetje kunnen aanvullen.
opruimactieravelsTot nog toe zijn er nog maar een vijftal verenigingen die zich hebben gemeld om één der deelprojecten op zich te nemen. Deze projecten zijn door de technische diensten samengesteld in samenspraak met de betrokken diensten. Er zijn momenteel een 12-tal projecten naar voor geschoven maar hieraan kan nog worden gesleuteld naar gelang het aantal deelnemende verenigingen. Schepen Heylen, mede verantwoordelijk voor dit initiatief verwacht nog een aantal verenigingen die zich in de komende dagen zullen melden want de deadline is vastgelegd op 12 april.
Deze actie is vooral een sensibilisering naar alle inwoners om van Ravels een proper dorp te maken waar zwerfvuil geen plaats heeft zodat onze kinderen en kleinkinderen ook nog een plaats hebben waar het fijn is om te wonen.
Indien er aanleiding zou zijn om onderzoek te verrichten op plaatsen waar veelvuldig of occasioneel afval wordt achtergelaten zal dit zeker niet nagelaten worden en kunnen overtreders een ferme boete in hun bus verwachten.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren