Op zaterdag 27 april kregen eigenaar Frans Van Himbergen en vrijwillige molenaars Frans Paulussen en zijn zonen Dries en Paul, in het Provinciehuis Boeverbos te Brugge het kenteken "Actieve Molen 2013". Zij werden genomineerd door het Molenforum Vlaanderen vzw op basis van enkele essentiële criteria, zoals de werking van de molen en de inzet van de molenaar, maar ook de toeristische uitstraling en organisatie van gelegenheidsactiviteiten die met de molen te maken hebben.

De "De Nachtegaal der Maatvennen", aan de Kerkstraat 42 in Ravels, is een stenen bergmolen die gebouwd werd in 1869. Hij is sindsdien steeds in het bezit van de familie gebleven.
Huidig eigenaar Frans Van Himbergen nam de molen over in 1968. Hij zet zich samen met de vrijwillige molenaars nog steeds in om de molen regelmatig te laten draaien en graan te malen.

Op zaterdag 26 mei is het "Vlaamse Molendag" en kunt u de molen "De Nachtegaal der Maatvennen" te Ravels en de molen "Arbeid Adelt" te Weelde, die in 2012 het kenteken "Actieve Molen" kreeg, vrij bezoeken tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren