internetgrannyDeze week is er een campagne gestart over het gebruik van internet door onze senioren. Allemaal goed en wel, veel van onze senioren willen wel maar zijn maar tot hun 14 jaar naar school geweest en denken dat dit allemaal boven hun petje gaat. NIETS IS ECHTER MINDER WAAR !!!

Iedereen, senioren, gepensioneerden,  noem het zoals je wil…. Iedereen kan dit leren met een beetje goede wil. Bent u al een tijdje op zoek naar een korte, maar leerrijke manier om snel te leren omgaan met de computer ?  In Ravels kan dit op verschillende locaties bij DIGIDAK. Het is zo goed als gratis en bijna drempelloos voor iedereen toegankelijk. Omdat onze doelgroep echter dit artikel niet leest omdat ze zelf nog niet “op het internet zitten” ligt de verantwoordelijk dikwijls bij de kinderen en kleinkinderen. Zij zijn immers dikwijls al wel volop bezig met googelen, facebooken enz….  Neem uw oma of opa een keer mee naar DIGIDAK om de eerste stap  te zetten de digitale snelweg. 

 

Er zijn in elke locatie in Ravels wekelijks vrije inlopen waar je terecht kan om vrijblijvend kennis te maken met de computer en het internet. Daar is ook altijd iemand om je te helpen met de eerste wankele stapjes op het grote web. Als je dan zin hebt om een poging te wagen ben je binnen enkele weken verkocht en wordt je ook een moderne internet gebruiker, een heel andere wereld gaat voor je open.

In het lopende seizoen zijn er nog enkele plaatsen vrij waar je indien gewenst nog kan inspringen. Zo zijn er nog wat plaatsen vrij voor beginners op de Computer Wegwijs cursus, maat ook voor Word en Wordpad, twee programma’s om  te leren omgaan met tekst zijn nog plaatsen vrij. In onze gemeente zijn er locaties in Poppel in de Wilders, in Weelde in het Molenslop (in de doorgang van het zwembad naar de sporthal) en in Ravels in de Bibliotheek.

Digidak logo_A_RGBDe vrije inloopmomenten :

digidak Ravels Bibliotheek

  • dinsdag 13u30-16u30
  • woensdag 13u30-16u30
  • donderdag 9u00-12u00
  • Locatie De Wouwer Kloosterstraat 4 2380 Ravels


digidak Ravels Molenslop 

  • woensdag 13u30-16u30
  • donderdag 19u00-21u00
  • Locatie Sporthal Straatakkers 1 2381 Weelde

digidak Ravels De Wilders

  • dinsdag 13u30-16u30
  • Locatie De Wilders 41 2382 Poppel


Een telefoontje naar de Digidak lijn van de gemeente geeft je alle informatie : 014 46 24 09

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren