Kerststalwerking slot-800Afgelopen zondagmiddag werden alle helpers van de kerststalwerking in Weelde uitgenodigd om bij een natje en een droogje nog eens een laatste keer na te praten. KWB-Woordvoerder Johan Jansen heette iedereen welkom, bedankte iedereen nogmaals voor hun inzet en medewerking en gaf een eindoordeel over de afgelopen activiteiten. Daaruit bleek dat de hele opzet weer niet voor niks is geweest. Er werd namelijk ook dit jaar weer winst gemaakt en een deel daarvan werd traditiegetrouw geschonken aan een goed doel. Deze keer was dat de Damiaan-aktie.

Er was de afgelopen kerstperiode weer van alles te beleven in en rond de kerststal op het marktplein van Weelde. De KWB plantte naast de kerststal een nieuwe drankkeet neer die veelvuldig werd bezocht door mensen allerlei. Maar dat was lang niet alles. Natuurlijk was er ook nu weer de kerstevocatie, opnieuw een meesterwerkje van regisseur Louis Vinckx en zijn toneelspelers. Daarnaast was er een kindermiddag met ondermeer clown Fermichelli, was er de kerstmarkt die evenwel grotendeel in het water viel, organiseerde men ook een avondwandeling en werden de Driekoningenzangers in de watten gelegd op 6 januari. 

Kerstevocatie -_over_te_nemen-_KerststalHet organiserende comité trakteerde daarenboven ook nog de kleuters van onze plaatselijke school toen zij de kerststal kwamen bezoeken. Ook de mensen van Zwart Goor en Den Boomgaard kregen dezelfde privileges aangeboden.

Dat alles zorgde, samen met de aankoop van materialen allerhande, voor flink wat kosten. Toch woog dat niet af tegen de opbrengsten die er waren. In de drankkeet bijvoorbeeld werd zowat zevenduizend euro ontvangen. Dat kon moeilijk anders want er gingen maar liefst 148 flessen jenever, 21 liter schrobbelaar, 113 liter glühwein, 89 bakken bier, 73 liter cola en 105 liter melk over den toog. Dat kan tellen !

clownVerder verliep alles naar wens en konden de initiatiefnemers enkel succesvol terugblikken op de afgelopen kerstperiode. Een flink deel van de winst werd ook nu weer weggeschonken. Dit jaar werd gekozen voor de Damiaan-actie, die dit jaar aan een jubileum-editie toe was. Op hun rekening werd een bedrag van zo'n 300 euro gestort. Daarmee kunnen weer enkele slachtoffers van armoedeziekten als lepra en tuberculose mee geholpen worden. 

De KWB wil er ook volgend jaar weer staan met tal van activiteiten en hoopt ook dan op veel interesse.

Vragen en informatie zijn te bekomen bij Johan Jansen op het telefoonnummer 014 657345 of 0483392956.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren