Driekoningen zingen_WeeldeOns dorp wemelde gisteren, nadat de schoolpoorten sloten, weer van de koningen. Het was immers 6 januari en traditiegetrouw trokken vele kinderen erop uit om een centje bij te verdienen of om wat snoep binnen te halen. Sommigen haalden hun mooiste koningskleren boven, anderen maakten het zich iets gemakkelijker en deden het met een kroon en een deken of schouderdoek. Aan de kerststal op het marktplein van Weelde hadden de vrijwilligers van de KWB heel wat lekkers te bieden voor de zingende koningen.

Vanaf een uur of vier werd het druk in onze straten en doken om de haverklap groepjes jongeren op, veelal als drie koningen, maar ze waren net zo goed met twee, vier of nog wat meer. Ze gingen zingend van deur tot deur en haalden hun beste koningslied boven, al moet gezegd dat we vaak hetzelfde deuntje te horen kregen. Toch verrasten sommigen ook met wat langere liederen of met originele teksten...

Driekoningen zingen_te_WeeldeMaar iedereen deed zijn best en in de drankkeet van de KWB, opgesteld naast de kerststal, werden alle zangers getrakteerd op een warm worstenbroodje, een plakje cake en op warme chocomelk, al mochten ze ook wat fris uitkiezen. Het Driekoningen zingen was meteen de laatste activiteit rond de kerststalwerking van de KWB. Aanstaande zaterdag wordt de kerststal afgebroken.

Fotoreeks : Driekoningen zingen 2014

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren