rescaniMijn naam is Claudia Heurter en ik woon in Poppel. Ik zet me al jaren in, als vrijwilliger,  voor Rescani. Rescani is een Belgische VZW die zich al jaren bezighoudt met het welzijn van honden in Spanje. Wij zoeken dan ook regelmatig opvang-, of liever nog, adoptiegezinnen. Vorig jaar heeft Rescani een verwaarloosd asiel in het Spaanse  Cuenca overgenomen. Onze twee Spaanse vrijwilligsters, Sonia en Carmen runnen nu het asiel RescaniSpain, na maanden van keihard werken en beperkte middelen. Wij bestaan volledig uit vrijwilligers en naast onze liefde voor dieren, zijn het de donaties van mensen die het asiel draaiende kunnen houden.

De riante, wettelijke subsidies, zoals die er zijn in Nederland en Belgie, kent Spanje niet (of willen ze niet kennen). Op dit moment wordt er voor meer dan tweehonderd  honden gezorgd; mishandelde, verwaarloosde, gevonden, aan de poort gebonden of zelfs over de schutting gegooide honden! Een van onze volgende uitdagingen is de inrichting van een kliniek binnen het asiel. De vergunning hebben we gekregen en dierenarts Carolina haar handen jeuken om aan de slag te kunnen. In deze kliniek zullen de gewonden honden behandeld worden maar willen we ook het probleem van veel honden aanpakken door het uitvoeren van sterilisaties en castraties. Ook voor de plaatselijke bevolking in Cuenca wordt het mogelijk om hun dieren (honden en katten) daar te laten behandelen en tegen kostprijs te castreren en steriliseren. Echt een geweldig initiatief dat zeker zal bijdragen aan het verhogen van de bewustwording van dierenwelzijn!
rescani2Om te kunnen starten, is de aanschaf van een anesthesie (narcose) apparaat noodzakelijk.  Maar zo’n apparaat is niet echt goedkoop. Op alle mogelijke manieren proberen we fondsen te vergaren. We hebben een veilingsite opgericht met waanzinnig leuke items. Zelfs Nederlands beeldend kunstenaar Peko, heeft een kunstwerk geschilderd ‘ Rescued’  en deze geheel belangeloos beschikbaar gesteld voor de veiling die tot 31 december aanstaande loopt. Maar ook lokaal wordt er meegewerkt. Zo heeft bijvoorbeeld Jeanshouse Poppel en Chicks from Heaven uit Goirle leuke producten beschikbaar gesteld voor de veiling en kan men bij Rick’s Fine Food & Wine, gevulde porseleinen bekers kopen voor slechts 5 euro. Mijn bijdrage zal er uit bestaan dat ik persoonlijk zorgdraag dat het apparaat op plek van bestemming gaat komen.
Wilt u bijdragen? Meldt u zich aan op Facebook bij Veiling kliniek Cuenca. Geen facebook en toch behoefte aan informatie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Iedere euro is welkom!!!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren