AJ 05757

Zaterdagmiddag, het startschot voor Weld Kermis én de ultieme kans voor kleuters om hun spaarpot stevig te vullen.

De gemeente Ravels en het Kermiscomité trekken de beurs open, zodat de kinderen hun wildste krijtdromen op het Voorlaar kunnen vereeuwigen. En eerlijk, wie houdt er nu niet van een mooie tekening én een zakcentje?

Het Voorlaar barst uit zijn voegen!

Zo’n 150 enthousiaste kinderen hadden het beton van het Voorlaar omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk. De krijtjes gleden over de grond alsof hun leven ervan afhing, en met een veertigtal kleuters die al wel eens wat hulp kregen van een artistiek ogende mama en meer dan 100 leerlingen van het lager onderwijs was er amper plek genoeg voor alle jonge kunstenaars. Gelukkig voor de kids, waren de betonplaten van het Voorlaar net lang genoeg om alle krijttalenten de ruimte te geven om hun meesterwerken neer te zetten.

AJ 05735

AJ 05830De jury met een banaan in de hand

Terwijl de kinderen zich creatief uitleefden, liep de jury – gewapend met een scherpe blik en een zak vol bananen – rond om de meest indrukwekkende creaties te spotten. Ook dit jaar kregen de uitblinkers niet alleen een stuk fruit (ja, een banaan!), maar ook een extra leuk zakcentje. Niet dat de rest moest klagen hoor, want elke deelnemer kon sowieso 10 euro mee naar huis nemen. Voor de top drie per leerjaar was het dubbel feest: kermisbonnen én geld, wat wil een kind nog meer? Al met al heeft het Kermiscomité bijna € 1.500 uitgedeeld aan blije gezichtjes, hoewel de kleuters vooral met hun banaantje in de wolken waren. Hoe ouder de kinderen, hoe sneller hun gedachten naar het Lunapark en de kermisattracties dwaalden. Want eerlijk, dat krijten is leuk, maar die euro’s moeten rollen!

Cashen en kermisplezier

Na de officiële uitbetaling – uiteraard door het onmisbare Kermiscomité – stormde de jeugd massaal richting de kermis. De Lambada riep, het Lunapark flitste en op het Heilig Hartplein werd het zuurverdiende zakgeld vliegensvlug omgezet in iets lekkers, ritten op de draaimolen of de Lambada en de grijpautomaten. De kermis draaide op volle toeren en de portemonnees werden lichter met de minuut.

AJ 05754

AJ 05825

Vandaag nieuw kermiscafé: Laat die centen maar rollen!

Ondertussen begint straks voor het Kermiscomité alweer een nieuw jaar, en hoe kan dat beter dan met een gloednieuw Kermiscafé op het H. Hartplein? De pintjes vloeien rijkelijk, de gesprekken gaan vlot en de kermiskas wordt opnieuw gevuld. Want wat zou Weld Kermis zijn zonder kinderspelen en straattekenen? Traditioneel zijn die volksspelen de perfecte gelegenheid voor de kleintjes om een zakcentje te verdienen met minimale inspanning. De gemeente legt een deel bij, en de rest wordt verzameld door het Kermiscomité, dat met man en macht elk jaar alles op alles zet om de jeugd te laten genieten. Petje af voor deze vrijwilligers, die zich al sinds mensenheugenis inzetten om de Ravelse kinderen te laten schitteren – krijtjes in de hand en een brede glimlach op het gezicht.

Dus, ben jij klaar voor de kermis van volgend jaar? Begin alvast te oefenen met die krijtjes, want voor je het weet, sta je weer op het Voorlaar – met een banaan én een zakcentje op zak!

AJ 05849

1rawepo camera  Fotoreportage Straattekenen WK 2024 © RAWEPO

 AJ 05737

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren