joyce2

In afwachting van de uitreiking van de 1e Held van Weld trofee werd gisteren op de laatste dag van Weld Events hulde gebracht aan de "originele" Held van Weld, Danny Jansens.

Danny overleed in 2009 na een verschrikkelijke brand in het toenmalige Tuincentrum de Koster in de Koning Albertstraat te Weelde.

joyce1Samen met hem lieten ook zijn vrouw Greet en dochter Lynn het leven in de tragedie die nog steeds bij vele Weeldenaren in het geheugen gegrift staat.

Toen bij Weld Events in het voorjaar het idee naar voor werd geschoven om een trofee uit te reiken aan iemand die zich verdienstelijk had gemaakt over maatschappelijk vlak in de gemeente, kwamen er al snel opmerkingen dat de titel eigenlijk al bezet was door iemand die zichzelf had uitgeroepen tot Held Van Weld. Danny nam zelfs de telefoon op met de woorden “Hallo…. Met den Held van Weld….” En als je dat maar lang genoeg vol blijft houden gelooft iedereen dat op den duur wel.

Het dient wel gezegd dat hij zich belangeloos inzette voor vele maatschappelijke doelen zoals carnaval en meerdere sportverenigingen, maar ook voor de ondernemers kwam hij met de gekste initiatieven en ideeën. 

Het was dus niet zo gek dat hij gisteren postuum de trofee kreeg van Held Van Weld. Dochter Joyce nam de trofee trots over uit handen van Walter Luyten, burgemeester van Ravels. De ganse familie was aanwezig om getuige te zijn van dit mooie moment en de trofee krijgt een plaatsje aan het kerkhof op het grafmonument van de familie.

  joyce fam1joyce fam2

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren