2024 05 03 amateurkunsten vernissage 11

Het is weer tijd om uw zintuigen te prikkelen en uw verbeelding de vrije loop te laten, want op 4 en 5 mei vindt de jaarlijkse lokale kunstbeurs plaats in de Gemeentezaal van de Brouwerij in Weelde.

Deze bruisende gebeurtenis brengt getalenteerde lokale kunstenaars samen, die hun meest inspirerende werken tentoonstellen. Van schilderijen tot beeldhouwwerken, van grafische kunst tot textielcreaties – deze kunstbeurs heeft voor elk wat wils.

Gisteren opende schepen Marion Leemans de vernissage al voor de artiesten en hun genodigden.

“Het is met groot genoegen dat ik u namens het gemeenschapscentrum De Wouwer en het gemeentebestuur van harte welkom heet op de jaarlijkse tentoonstelling van beeldende kunsten. Deze bijzondere expo, die plaatsvindt op 4 en 5 mei, brengt lokale amateurkunstenaars samen en biedt een blik op hun intrigerende creaties.”

2024 05 03 amateurkunsten vernissage 6

Wat kunt u verwachten?

  • Schilderijen in Acryl en Olieverf: De kleurrijke penseelstreken van onze kunstenaars brengen landschappen, portretten en abstracte composities tot leven.
  • Pastelkrijt en Grafisch Werk: Laat u verrassen door de delicate lijnen en zachte kleuren van pastelkrijt, evenals de gedurfde grafische ontwerpen.
  • Creatief Weven en Sculpturen: Textielkunst en driedimensionale sculpturen voegen een extra dimensie toe aan deze veelzijdige tentoonstelling.

Een Gevarieerd Aanbod:

  • Schilders: De kleuren spatten van het doek terwijl lokale schilders hun passie delen. Van realistische landschappen tot abstracte composities, u zult versteld staan van de diversiteit die de lokale artiest te bieden heeft.
  • Graficussen: Gedurfde lijnen, intrigerende patronen en visuele verhalen – grafische kunstenaars brengen hun unieke stijl naar voren.
  • Wevers: Textielkunst komt tot leven met geweven creaties. Voel de texturen en ontdek de verhalen achter elk stuk.

De Kunstenaars Achter de Werken:

Deze kunstbeurs is niet alleen een visueel spektakel; het is ook een kans om de kunstenaars te ontmoeten. Praat met hen, leer over hun inspiratiebronnen en ontdek de verhalen achter de kunstwerken. Misschien vindt u wel een nieuwe favoriet om uw huis mee te verfraaien.

2024 05 03 amateurkunsten vernissage 3

Thuisateliers:

Naast de artiesten die in de Gemeentezaal exposeren zijn er nog twee kunstenaars die hun ateliers openstellen voor het publiek. Bezoek hun huizen en laat u betoveren door de intieme sfeer waarin hun creaties tot leven komen. Dit is een unieke kans om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten en hun werken in een andere context te zien.

Atelier in beeld: Art by Mris

Hallo allemaal, ik ben Mariska of te wel Mris. Ik ben dierverzorgster roofdieren en foto- en videografe bij Safaripark Beekse Bergen en ik verkoop al jaren referentie foto's aan kunstenaars over heel de wereld als Eye to Eye Xperience en Referencephotos & More. Twee jaar geleden dacht ik; kom ik ga het zelf ook eens proberen.
Mijn moeder Conny Ostendorf is kunstenares en zegt al jaren vergeefs dat ik het kan. Nu na 30 jaar was ik er dan eindelijk na aan toe om het eens te proberen. En na een ontmoedigende start ging het toch steeds een beetje beter en werd ik steeds enthousiaster. Vorig jaar heb ik voor het eerst samen met mijn moeder aan de atelierroute in Nes a/d Amstel mee gedaan en dat was een groot succes.
Afgelopen jaar zijn we naar Weelde verhuisd en nu heb ik een eigen atelier....en wat voor een! Heerlijk :) Dus heb ik me ingeschreven en ik zie er naar uit om mijn deuren hier voor iedereen die hier gezellig een kijkje wil komen nemen te open :)

Ontdek de gebruikte technieken: Fotografie, Schilderkunst

Locatie: Art by Mris
WEELDESTRAAT 37, 2381 Weelde
Website:
www.atelierinbeeld.be/nl/atelier/art-mris

Atelier in beeld: Michaela Bax

Atelier SAl is opgericht door Michaela Bax. Moeder van 2 volwassen kinderen, uit Nederland en alweer 4 jaar woonachtig in Belgie!

Haar motto; Een beeld zegt meer dan duizend woorden! Haar kunst komt steeds tot stand door het leven te leven en zich daarmee te verbinden. De natuur,creativiteit met diverse matrerialen en het werken met mensen die prikkel gevoelig zijn of te wel sensitiviteit als stroom van leven,staan centraal in haar werk! Creativiteit brengt rust en laat de verbinding tussen hoofd en hart weer stromen! Dat is wat creativiteit voor haar doet en hoe zij dagelijks als Levens-Coach mensen ondersteund. Kom en voel je welkom,geniet mee van al het moois en laat raken! 

Ontdek de gebruikte technieken: Collage, Schilderkunst, Tekenkunst, Textiel

Locatie: Michaela Bax
Hof Ten Bergstraat 2B , 2381 Weelde

Website: www.atelierinbeeld.be/nl/atelier/michaela-bax

Gratis Toegang:

Deze kunstbeurs is voor iedereen toegankelijk. Breng uw vrienden, familie en buren mee. Laat u inspireren, geniet van de creativiteit en wie weet ontdekt u een kunstwerk dat uw hart steelt.

1rawepo camera Fotoreportage Expo Beeldende Kunst 2024 © RAWEPO

Foto's: Roger Lemmens/ Nonkel FotograaG

2024 05 03 amateurkunsten vernissage 52

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren