agridagen opbouw2024

Het is bijna zover! Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari 2024 vindt de 5de editie van de Agridagen in Ravels plaats IN DE HALLEN VAN Weelde Depot.

De vooropbouw is reeds in volle gang en de komende dagen zal de drukte op en rond Weelde Depot alleen maar toenemen. Hierbij geven we u graag nog wat info mee:

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari 2024 vindt de 5de editie van de Agridagen in Ravels plaats. De voorbije jaren is deze beurs op de unieke locatie van Weelde Depot uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de wereld van de landbouwevenementen.

De focus van deze editie ligt opnieuw op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, met daarbij ook  mechanisatie op erfniveau. Met meer dan 200 exposanten, 3 actuele sectorseminaries en 3 prijskampen ziet het er alvast veelbelovend uit.

De officiële opening, enkel toegankelijk voor genodigden gaat door op  vrijdag 16 februari om 14.30u in de seminarietent. Aansluitend zal er receptie en een eerste rondgang plaatsvinden.

receptie agridagen2022

Toespraken op deze openingsreceptie worden gehouden door verschillende prominente figuren zoals de heer Joris Van Olmen (Voorzitter Agridagen), de heer Jo Brouns (Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw) en onze burgemeester van Ravels De heer Walter Luyten.

Daarnaast komen ook de heer Wim Vranken (Head Credit policy, ESG, Review & Reporting Crelan) en Mevrouw Kathleen Helsen (Gedeputeerde Landbouw en Plattelandsbeleid Provincie Antwerpen) het woord richten tot de genodigden.

Geen veeprijskampen maar demonstraties met elektrische machines.

Enkele weken geleden raakte bekend dat de veeprijskampen niet kunnen doorgaan wegens het IBR-virus. Daarom moest de organisatie op zoek naar een alternatief. Gunter De Mey legt uit: “Er zijn meer dan 220 firma’s ingeschreven, van wie meer dan zestig nieuwe in vergelijking met 2022”, legt eventmanager Gunter De Mey uit. “Het aantal standhouders voor stallenbouw daalt, daar staat een sterke instroom uit de energiesector tegenover. Omwille van het IBR-virus hebben we de veeprijskampen moeten annuleren. De vrijgekomen ruimte wordt ingevuld door een machinedemo van elektrische verreikers en wielladers. Op de Agridagen willen we bezoekers tonen dat er heel wat marktklare machines bestaan. Zes machines geven om de beurt een demonstratie in de beurshallen. De dierententoonstelling gaat wel gewoon door en wordt zelfs iets groter.”

TICKETS INWONERS RAVELS

Inwoners van de gemeente Ravels kunnen (per adres) op vertoning van hun identiteitskaart aan de onthaalbalie in het gemeentehuis max 4 kaarten kopen tegen een gereduceerd tarief van 8,00 EUR. Je komt op afspraak en betaalt bij voorkeur via Bancontact.

Ticketverkoop Agridagen inwoners Ravels

PROGRAMMA SEMINARIES

Landbouwers aan het woord

Ook deze editie hebben onze sectorwerkgroepen 3 interessante seminaries voor u uitgewerkt. In ieder seminarie presenteren enkele sprekers elk in vijf minuten een uitdagend thema. Vervolgens fileren onze panels van veehouders de verschillende stellingen. Nadien kan u gezellig napraten met collega-landbouwers tijdens een receptie die door de sponsors wordt aangeboden.

De toegang tot de seminaries is inbegrepen in de toegangsprijs voor de Agridagen 2024.

Vrijdag 16 februari 2024

10.30u SEMINARIE RUNDVEEHOUDERIJ

Vers gras voeren, een succesverhaal?
Vers gras voeren zit in de lift. Nederlandse pioniers halen tot 20 ton droge stof per  hectare. Kunnen we dit projecteren op de Vlaamse melkveehouder?

Naar een nog duurzamere melkveehouderij.
De duurzaamheidsmonitor van MilkBE leert dat we goed bezig zijn én geeft handvaten om verder te verduurzamen.

De cijfers achter de koe
We bekijken de relatie tussen het brutosaldo en het vervangingspercentage.

Durf anders ondernemen!
Generaties wisselen, wat resulteert in nieuwe manieren van werken en omgaan met arbeid.

18.15u SEMINARIE PLUIMVEEHOUDERIJ

Conceptkippen, de heilige graal?
Ieder concept heeft zijn eigen lastenboek (lagere bezetting, natuurlijk licht, … ). Dit  kan bovendien met reguliere of andere rassen. Erik Hoeven laat zijn licht schijnen op deze zaak.

Bedreigen handelsakkoorden onze pluimveehouderij?
Onze pluimveehouders werken met hoge standaarden en dus hoge kosten. Kunnen wij concurreren tegen landen met lagere standaarden? Wat is de impact van handelsakkoorden op deze kwestie?

Zaterdag 17 februari 2024

11.00u SEMINARIE VARKENSHOUDERIJ

Bio-veiligheid, ook jouw manier van werken?
Collega’s tonen via filmpjes dat bio-veiligheid op elk bedrijf een haalbare kaart is.

100% circulaire varkens: realiteit of fictie?
Wat zijn de mogelijkheden van circulariteit binnen de huidige varkenshouderij?

Het varken van boer tot consument: Duroc de Kempen
Een bewuste consument wil weten waar het vlees vandaan komt. Duroc de Kempen  ging hier actief mee aan de slag.

Impact van PORK.be op de keten!
PORK.be ziet commerciële mogelijkheden binnen de keten en maakt de sector klaar voor nieuwe uitdagingen.

ELEKTRISCHE MACHINEDEMO (HAL 5)

Elektrische machines zijn duidelijk in opmars. Ook in de landbouwsector komen er steeds meer marktklare mogelijkheden. Elektrische tractoren zijn nog niet aan de orde, maar in het segment van verreikers of wielladers vinden we wel heel wat aanbieders. Bovendien kan het VLIF ondersteunend optreden. Giant, Knikmops, Kramer en Merlo demonstreren ons de mogelijkheden van hun elektrische machines. Kom het ontdekken in hal 5!

DEELNEMERS / STANDHOUDERS

pdfBeursfolder_lage_res.pdf

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren