IMG 20231127 103011

Op donderdag 14 december om 19.30 uur nodigen wij u van harte uit voor de boekvoorstelling van het nieuwe werk 'Nou En' van de auteur Patrick Van Gompel.

Het evenement vindt plaats in gemeentezaal De Brouwerij, Weeldestraat 86, 2381 Ravels, de ideale locatie gekozen met oog op de rijke diversiteit van de gemeente Ravels.

Ravels... ons dorp in de Kempen.

Ravels is een gemeente die grenst ten noorden aan Nederland. Ze staat bekend om haar gemixte bevolking en herbergt verschillende nationaliteiten. Ravels telt iets meer dan 15.000 inwoners, 4.400 hiervan zijn Nederlanders, een 700-tal hebben nog een andere nationaliteit.  Opmerkelijk is dat Poppel maar liefst 55% Nederlanders telt. Naarmate men zich verder van de grens verwijdert, neemt het aantal Nederlanders af. In Weelde heeft 26% de Nederlandse nationaliteit en in Ravels is 14% van Nederlandse afkomst. Met deze gegevens is Ravels de meest geschikte plaats om de boekvoorstelling van Patrick Van Gompel te houden.

NOU EN Patrick bij de drukker 1Patrick vertelt in het boek waarom Nederlanders zo Nederlands zijn vanuit zijn ervaring. De aanwezigheid van een aanzienlijk aantal Nederlandse inwoners in Ravels draagt bij aan een divers en geïnteresseerd publiek. Het boek "Nou En" komt hierdoor direct tegemoet aan de ervaringen en achtergronden van de aanwezigen, wat de betrokkenheid en discussies tijdens de boekpresentatie verrijkt. Gemeentezaal De Brouwerij vormt een perfecte setting voor de boekvoorstelling. De sfeervolle locatie belooft een gezellige avond te worden waar literatuur en de lokale gemeenschap samensmelten.

Aarzel niet om deze unieke gelegenheid bij te wonen en de fascinerende wereld van 'Nou En' te ontdekken, gepresenteerd door de auteur zelf, Patrick Van Gompel.

Hij gaat het gesprek aan met burgemeester Walter Luyten en Nederlander en NEOS-bestuurslid Gijs Stevens, die reeds geruime tijd in Weelde woont. Ze hebben beiden het boek gelezen en Gijs kon alvast het volgende bevestigen "Als Belg heeft Patrick Van Gompel op een unieke en humoristische wijze zijn ervaringen met bekende en minder bekende Nederlanders vastgelegd, waarbij hij treffend verklaart waarom die Nederlanders nou net zo Nederlands zijn. Het boek biedt niet alleen zijn inkijk in het leven van de mensen tussen kikkers en koeien, maar werpt ook een licht op de intrigerende dynamiek tussen Belgen en Nederlanders."

Voor Gijs is het boek op sommige punten zelfs voor een Nederlander een eyeopener. Hij prijst de schrijver voor zijn inzicht en empathie, waardoor 'Nou En' niet alleen een lokale leeservaring is, maar ook een boek dat grenzen overschrijdt en herkenbaar is voor een breed publiek.

Evenementdetails:

Datum: Donderdag 14 december 2023
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Gemeentezaal De Brouwerij, Weeldestraat 86, 2381 Ravels
Gratis toegang - Inschrijven is verplicht via www.ravels.be/nou-en

Dresscode: oranje!

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op dit bijzondere literaire evenement.

Over de auteur:

Patrick Van Gompel is op 15 januari 1957 geboren in Turnhout in de provincie Antwerpen. Hij groeide op in Weelde (Ravels). Na zijn studie ging hij al snel aan het werk als journalist bij kranten, weekbladen, de VRT-Radio en VTM-Nieuws. Sinds 1 februari 2022 is hij met pensioen. Hij heeft inmiddels ook een aantal boeken geschreven. In 2021 verscheen Van onze verslaggever ter plaatse, een boek met zijn ervaringen in een loopbaan van meer dan veertig jaar. In zijn nieuwe boek richt hij zijn blik op de Nederlanders.

NOU EN Facebook Header

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren