NOU EN Patrick bij de drukker

Het Lokaal Bestuur Ravels nodigt iedereen uit op de voorstelling van het nieuwe boek "Nou en" van Patrick Van Gompel op donderdag 14 december vanaf 19.30 uur in de gemeentezaal “De Brouwerij”.

“NOU EN – Waarom de Nederlanders zo Nederlands zijn” - belicht op een boeiende en humoristische manier de eigenaardigheden van onze noorderburen. Het boek nodigt uit tot een diepere reflectie over de Nederlandse identiteit.

Patrick van Gompel, oorspronkelijk uit Weelde, werkt al 45 jaar lang als journalist voor onder meer VTM Nieuws, VRT-Radio en kranten en weekbladen. Van Gompel was twee jaar geleden ook al te gast in Weelde met zijn boek “Van onze verslaggever ter plaatse”, waarin hij zijn journalistieke avonturen deelt. Hij schreef eerder samen met Ad Hendrickx uit Ravels “Strips, aha! De wereld van het Beeldverhaal”. Van Gompel is jurylid van de Knack Hercule Poirotprijs, een gepassioneerd stripliefhebber, bierbrouwer en vogelaar.

Boek Patrick Van Gompel Nou en 5

Hij koestert een grote liefde voor Nederland en haar inwoners. Dit gaf hem inspiratie tot het schrijven van zijn meest recente boek “Nou en”. Ravels, met zijn grote Nederlandse gemeenschap, is een ideale locatie om dit nieuwe boek te presenteren. We verwachten dan ook een gezellige mix van Belgen en Nederlanders tijdens deze avond.

Burgemeester Walter Luyten opent de avond. De Nederlander Gijs Stevens, bestuurder van NEOS, woont al langer in Ravels. Hij legt de auteur het vuur aan de schenen.

Patrick Van Gompel heeft zich onvermoeibaar ingezet om de ziel en het karakter van de Nederlanders te doorgronden. Hij heeft gesproken met 23 bekende Nederlanders, variërend van Adriaan van Dis en Geert Mak tot Wierd Duk, en met 5 onbekende Nederlanders. Eén van hen is Rini Leijten, die lang in Weelde heeft gewoond en zijn vrouw heeft gevonden in Ravels-Eel. Van Gompel vult zijn eigen belevenissen in het land van kikkers en koeien aan met een vrolijke selectie van liedjes, boeken, cabaret en media.

Het boek behandelt belangrijke thema's, zoals de sterke waarde van het vrije woord, de legendarische strijd tegen het water en de voortdurende invloed van Luther en Calvijn. Ook komt het rijke koloniale verleden aan bod, met de Gouden Eeuw, de slavernij en de daaropvolgende excuses. De eeuwenoude vraag of de dominee eerder kwam dan de koopman, wordt eveneens niet geschuwd. En laten we zeker niet vergeten stil te staan bij verdraagzaamheid, racisme en de nationale trots. Na het interview is er een mogelijkheid tot het stellen van vragen.

QRcode nouenAchteraf signeert Patrick zijn boek. De toegang is gratis. Inschrijven is verplicht via onderstaande QR-code (link naar https://forms.office.com/e/5RGih2NETM) of bel de onthaalbalie in het gemeentehuis via 014 65 67 04. Inschrijven voor deze avond kan tot en met dinsdag 12 december.

 

DRESSCODE: ORANJE

Locatie: gemeentezaal De Brouwerij, Weeldestraat 86, 2381 Ravels. Parkeerplaats bereikbaar via de Polderstraat.

Meer informatie via https://www.ravels.be/nou-en

Programma:

19u00 Onthaal
19u30 Start boekvoorstelling
21u00 Drank aangeboden door het gemeentebestuur
22u00 Einde boekvoorstelling

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren