mzf2023 1

Voor de eerste maal ging het Midzomerfeest van Ravels niet door op het marktplein en omgeving maar op Weelde Depot.

Het weer was niet van aard om buitenactiviteiten te organiseren, maar de gemeente Ravels kan gelukkig uitwijken naar ruime binnen locaties op Weelde Depot.

Zo kon iedereen er beschut tegen regenbuien en windvlagen komen genieten van de markt met kinderanimatie, de politieke boodschappen, het eetfestijn en niet te vergeten het Vlaamse Muziekfeest.

Fietstochten vallen letterlijk in het water.

Het jammere van dit alles was het feit dat alle fietstochten letterlijk in het water vielen, behalve die van Ils Van Der Moeren uit Ravels-Eel die zaterdag in Glasgow wereldkampioene Gran Fondo werd. We hebben geen cijfers van het aantal mensen die de sedumvelden van Maris gingen bezoeken maar we vrezen dat het weer daarvoor net iets te slecht was.

🏆Als je toch deelnam aan de recreatieve fietstocht kon je nog wel een prijs winnen. Freddy Bax, (Jo)an(na) Van de Pol en Jenny Dickens mogen zich gelukkig prijzen!

Minister Verlinden op bezoek.

Zoals de laatste jaren telkens het geval is was het thema ook dit laar voor de landbouw en meer speciaal de duurzame landbouw.

mzf2023 2

Als speciale gast was CD&V minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden uitgenodigd om mee het Midzomerfeest te vieren en een woordje te komen zeggen als steun aan de boerengemeenschap uit onze gemeente die het momenteel zwaar te verduren heeft. Jammer genoeg is de klankkwaliteit van de speeches  te slecht om te publiceren… ja dat is nog een puntje  in zo’n grote hal.

Na afloop van de plichtplegingen opende de lokale markt die ook netjes droog kon doorgaan, wat een luxe hebben we toch in Ravels. Zelfs de pony rides konden doorgaan dankzij speciale ponyweide die was gecreëerd naast Hal 2.

Er was op het eerste oog zelfs meer volk dan andere jaren, misschien heeft Weelde Depot wel meer voordelen dan we denken…. De aankleding en voorbereiding kan misschien nog wat beter maar het is het overdenken waard en de gemeente spaart de kosten van de tent alvast uit.

mzf2023 4

Ondertussen kon men ook meedoen aan het raadspelletje van de landbouwers, waar men vorige jaren moest raden hoeveel één of ander dier woog was het dit keer net iets anders. 

💪  Met de wedstrijd ‘raad het gewicht’ kon je het verschil in gewicht raden tussen een droge en natte sedummat. Dit bedroeg 2 kg 260 gram. Tinne Rijkers, Leo Van Loon en Flor Beyens zaten er het dichtste bij en winnen elk een prijs.

mzf2023 s1mzf2023 s2

Ook de fanfare was ondertussen losgebarsten en dat hebben we geweten, de akoestiek van de hallen is niet opgewassen tegen de kracht van het instrumentarium van SNK. Dat was een beetje teveel van het goede.

Ook de frietwagens waren tegen elf uur volop aan het bakken en maar liefst 450 mensen konden aanschuiven aan de tafels om te genieten van hun frietje stoofvlees/vidée met als toetje het traditionele ijsje. De laatste week is dit aantal nog gevoelig gestegen nadat de beslissing was genomen om de verhuizen naar Weelde Depot.

In Hal 3 klonken de schlagerliedjes ook al voor het middag werd en de mensen konden van hal 2 naar hal 3 doorschuiven om hun frietje te laten zakken en te genieten van Vlaams entertainment van eigen bodem.

mzf2023 5

1rawepo camera Fotoreportage Midzomerfeest 2023 op Weelde Depot © RAWEPO

Fotograaf Roger Lemmens tekende voor de fotoreportages

mzf2023 6

 

    

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren