octaaf autobanden

Vanochtend, zaterdag 3 juni..... Ik hoor bedrijvigheid.

Buddy, de hond van de buren blaft. Lady, mijn hond blaft... ik ga kijken.

Bij de buren voor de deur staat een mini vrachtwagen, bij mij voor de deur een mooie JEEP met dubbelasser waarvan een mini gravertje gelost word... ik zie mensen in werktenue. Er word werkmateriaal uitgeladen, en ander tuingerief...

Gewoon, jonge mensen die actief zijn. Opritje maken, gazonnetje aanleggen, hekwerk plaatsten.... Althans dat dacht ik. Het gaat me ook niet aan!

Ook al ben ik beginnend reporter, ik hoef heus niet overal met mijne neus in te zitten.

Ik ging dan maar wat op de pjoeter doen, post lezen enz... Ik schonk er verders geen aandacht aan.

Maar toen ik na mijn 2de kop koffie een aanhangwagen met hierop 2 jongemannen en 'n ezel voorbij zag rijden werd mijn nieuwsgierigheid toch in die mate gewekt even te gaan kijken. Dit is niet alledaags!?

Ter hoogte van de woning aangekomen viel het meteen op dat 'r vele werklieden doende waren. 

Vreemd tafereel, maar ik had nog steeds niet in de gaten wat er gaande was. Dit totdat de overburen zeiden: “Ze trouwen vandaag!”.

En toen viel mijn frank, ik maakte het in 1993 zelf mee... De woning van het bruidspaar moest 'opgesmukt' worden! Een oud Kempisch gebruik....

Ging men hier ver in....? Redelijk.

Ging men hier 'te' ver in....? Mijn inziens niet. Maar toch, het is het woord drastisch waardig.

octaaf suzuki

Buiten de gebruikelijke spandoeken met spreuken werd de oprit gebarricadeerd met 'n deskundig geplette auto, de auto waarin de bruidegom eerdaags nog op zijn vrijgezellenavond in verplaatst werd. In die geplette auto zou zich ook de 'bruidsschat' bevinden? Ze zullen eerst de hele auto moeten ontleden en demonteren eer ze deze vinden. Meer weet ik niet.

Maar ook de toegang naar de voordeur werd met oude banden belemmerd, alsook de beide achteringangen links en rechts. De banden werden op deskundige wijze met elkaar bevestigd, dus even wegnemen vannacht zal niet lukken.

Ook werd er een HERAS hekwerk geplaatst met daarin een heuse waakezel.... een schatje, ik ben 'm (haar) zonet nog gaan aaien. Voor de dierenliefhebbers: het dier beschikt over vers hooi (door mij gesponsord) en 'n kruiwagen vol vers drinkwater. Don't worry.

octaaf ezel

Maar op dit eigenste moment weet het jonge bruidspaar nog steeds niet wat hun vannacht of morgenvroeg te wachten staat, ook al gingen de geruchten dat de bruidegom tijdens de 'werkzaamheden' eventjes passeerde... maar niemand wist dit met zekerheid te bevestigen?

Het kersverse echtpaar is met familie en vrienden uitbundig aan het feesten in 'n door food-trucks omzoomde tent ergens in “De Heg” en zullen strakjes wel ontdekken wat hun kameraden allemaal uitgespookt hebben.

Octaaf (Stef) & Jenny, van RaWePo een dikke proficiat, veel geluk in 't verdere leven en wat mij betreft:

Welkom op de Tilburseweg.

Jan Hoed.

octaaf staart

octaaf lassie

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren