amateurkunst2023

Lokale (amateur-)kunstenaars Magda Baelemans, Annelies De Kort, August De Puysseleir, Mieke Heyns, Maaike Kimenai, Sonja Kovac, Martine Rymenants, Patricia Smits, Monique Sommen, Ton Steehouder, Luc Tinck, Hans Uijens, Nora van der Hout, Daisy Willems, Febe Steehouder en Josée Wouters en Mark Vos tonen de kunstwerken die ze met veel passie en goesting in hun vrije tijd gemaakt hebben. Voor hen is het een uitgelezen kans om hun werk aan het brede publiek te tonen.

Naast de kunstenaars die in De Brouwerij tentoon stellen zijn er ook een aantal onder hen die open atelier houden.

Atelier in beeld: Michaela Bax

Atelier in beeld is een project van Kunstwerkt.
Atelier SAl is opgericht door Michaela Bax. 09-06-1970 Moeder van 2 volwassen kinderen, uit Nederland en alweer 4 jaar woonachtig in België!

Haar motto; Een beeld zegt meer dan duizend woorden! Haar kunst komt steeds tot stand door het leven te leven en zich daarmee te verbinden. De natuur, creativiteit met diverse materialen en het werken met mensen die prikkel gevoelig zijn of te wel sensitiviteit als stroom van leven, staan centraal in haar werk! Creativiteit brengt rust en laat de verbinding tussen hoofd en hart weer stromen! Dat is wat creativiteit voor haar doet en hoe zij dagelijks als Levens-Coach mensen ondersteund. Kom en voel je welkom, geniet mee van al het moois en laat raken!

Warme groet Michaela Bax
Ontdek de gebruikte technieken: Collage, Schilderkunst, Tekenkunst, Textiel

Locatie: Michaela Bax, Hof Ten Bergstraat 2B , 2381 Weelde

Website: atelierinbeeld.be/nl/atelier/michaela-bax

  • zaterdag 6 mei 2023 van 14:00 tot 18:00
  • zaterdag 6 mei 2023 van 19:00 tot 22:00
  • zondag 7 mei 2023 van 11:00 tot 17:00

mris

Atelier in beeld: Art by Mris

Atelier in beeld is een project van Kunstwerkt.
Hallo allemaal, ik ben Mariska of te wel Mris. Ik ben dierverzorgster roofdieren en foto-/videografe bij Safaripark Beekse Bergen en ik verkoop al jaren referentie foto's aan kunstenaars over heel de wereld als Eye to Eye Xperience en Referencephotos & More.

Twee jaar geleden dacht ik; kom ik ga het zelf ook eens proberen.
Mijn moeder Conny Ostendorf is kunstenares en zegt al jaren vergeefs dat ik het kan. Nu na 30 jaar was ik er dan eindelijk na aan toe om het eens te proberen. En na een ontmoedigende start ging het toch steeds een beetje beter en werd ik steeds enthousiaster. Vorig jaar heb ik voor het eerst samen met mijn moeder aan de atelierroute in Nes a/d Amstel mee gedaan en dat was een groot succes.
Afgelopen jaar zijn we naar Weelde verhuisd en nu heb ik een eigen atelier....en wat voor een! Heerlijk :) Dus heb ik me ingeschreven en ik zie er naar uit om mijn deuren hier voor iedereen die hier gezellig een kijkje wil komen nemen te open :)

Ontdek de gebruikte technieken: Fotografie, Schilderkunst

Locatie: Art by Mris, WEELDESTRAAT 37 , 2381 Weelde

Website: atelierinbeeld.be/nl/atelier/art-mris

  • zaterdag 6 mei 2023 van 19:00 tot 22:00
  • zondag 7 mei 2023 van 11:00 tot 17:00

sharon 

Atelier in beeld: Studio Sharon

Atelier in beeld is een project van Kunstwerkt.
Mijn naam is Sharon Van Cleuvenberg (01/1O/1988), kunstschilder in hart en nieren. Geboren en getogen in Turnhout en momenteel gevestigd in mijn gloednieuwe studio in Weelde (Ravels).

In mijn werk probeer ik vorm te geven aan kwetsbare menselijke en natuurlijke processen, door gebruik van texturen afwisselend met vloeiende bewegingen.
De honger naar experiment is de rode draad in mijn proces. Grenzen opzoeken van materialen, kleurexperimenten, experimenteren met vormen, composities en ondergronden. Daarom is mijn werk erg wisselend. Van heel kleurrijk met veel textuur naar heel minimalistisch.

Al mijn werken zijn vrij voor interpretatie voor de kijker en de "voeler"
Naast schilderen werk ik ook intensief aan mijn project lampen, potten en objecten met een verhaal. Ze zijn één voor één volledig met de hand en met veel liefde gecreëerd. Ze zijn vervaardigd uit papierklei gemaakt van versnipperde dossiers van mensen met een psychische kwetsbaarheid. In elk object zitten dus één of meerdere persoonlijke verhalen. Verhalen van lijden, verdriet en eenzaamheid maar ook van moed, vriendschap, doorzetting en liefde. Want elk verhaal is het koesteren waard. Ze zijn niet perfect en hebben allemaal wel een “kantje” net zoals we als mens ook hebben.

Twee jaar geleden richtte ik Studio Sharon op, een plaats waar je terecht kan voor de tofste abstracte schilder workshops en cursussen.
Hopelijk mag ik je verwelkomen tijdens atelier in beeld !
Groetjes
Ontdek de gebruikte technieken: Design, Mixed media, Schilderkunst

Locatie: Studio Sharon, Nijverheidsstraat 12/Unit 27 , 2381 Ravels

Website: atelierinbeeld.be/nl/atelier/studio-sharon

  • zaterdag 6 mei 2023 van 19:00 tot 22:00
  • zondag 7 mei 2023 van 11:00 tot 17:00

goeminne

Atelier in beeld: Griet Goeminne

Atelier in beeld is een project van Kunstwerkt.
Griet Goeminne of ook wel Griet Dancing Deer Light, heeft een gave om kleur tot leven te wekken in
vorm. Ze schildert vanuit de stilte, de leegte en laat datgene verschijnen op doek, wat zichtbaar wil worden. Haar instrumenten zijn het penseel, de drum, de gong, dans, het ritme, de adem. Ze neemt je mee op reis door werken tentoon te stellen met een enorme diversiteit aan stijlen, kleuren en vormen. Laat je inspireren om helemaal aanwezig te Zijn in de Creatie.

Locatie: Griet Goeminne,  Kijkverdriet 15 , 2380 Ravels

Website: atelierinbeeld.be/nl/atelier/griet-goeminne

zondag 7 mei 2023 van 11:00 tot 17:00

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren