vernissage ericmens3

Gisterenavond vond in GC De Wouwer de vernissage plaats van Eric Mens, een kunstschilder die de liefde voor de schilderkunst op latere leeftijd (na de 50) pas ontdekte.

Eric is een pupil van Marianne Van Boxtel die sinds jaren in De Wouwer tekenlessen geeft.

vernissage ericmens1

In het interview met de kunstenaar kan u beluisteren hoe het juist verliep en hoe het verrassend snel kan lopen als het talent voorhanden is.

Eric Mens, afkomstig van Geel verhuisde jaren geleden naar Turnhout en leerde op een gegeven moment na een aflopende sportcarrière die stilaan op rijpe leeftijd was gekomen een nieuwe liefde kennen… de kunst….. maar laat ons toe de kunstenaar zelf aan het woord te laten. Roger Lemmens ondervroeg hem tot op het bot en maakte ook de fotoreportage over de vernissage.

Interview Eric Mens

vernissage ericmens2

Eerste spech voor nieuwe schepene van Ravels

Deze vernissage was ook de eerste officiële gelegenheid voor onze kersverse nieuwe schepene van cultuur, Marionne Leemans die haar maiden speech gaf. Als schepene van cultuur behoort het tot één van haar taken om culturele evenementen zoals deze vernissage bij te wonen en ingevan men dat vraat ook te openen. 

Beste genodigden

vernissage ericmens5Ik ben Marionne Leemans en sinds begin januari schepen van cultuur. Als kersvers schepen ben ik zeer verheugd dat ik deze tentoonstelling mag openen. Het doet mij een genoegen om jullie namens het bestuur van De Wouwer toe te spreken en van harte welkom te heten op de vernissage van de tentoonstelling “Lost in the dream” van Eric Mens.

Eric heeft heel lang niets met kunst of creativiteit gehad. De kunstmicrobe was vermoedelijk sluimerend aanwezig, maar hij vertoefde vijftig jaar in de sportwereld. Zijn lichaam en dat van anderen afpeigeren was zijn voornaamste bezigheid.

In 2018 volgde Eric in De Wouwer een cursus portrettekenen. Er opende zich een geheel nieuwe wereld en een passie was geboren. Hij wendde zich twee à drie jaar vooral tot portretten in potlood en aquarel, maar al snel voelde hij de trigger voor het schilderen met acrylverf en later ook olieverf. De informele abstracte stijl sprak hem meteen aan en de Franse schilders Jean Miotte en Pierre Soulages inspireren hem.

Eric heeft zich niet alleen enorm geïnteresseerd voor sport, maar ook muziek en natuur waren altijd al belangrijk voor hem. Hij vindt zijn inspiratie dan ook vaak in de muziek en de natuur, als onderwerp of als titel. Vele van zijn werken werden vernoemd naar de titel van een song.

Ik moet zeggen dat ik de tentoonstelling zeer geslaagd vind en dat ik blij ben dat ze hier in De Wouwer plaatsvindt. We voelen ons allerminst schuldig dat we Eric besmet hebben met een liefde voor kunst en zijn heel blij dat hij nu bij ons tentoonstelt.

Ik hoop dat jullie ook zullen genieten van deze tentoonstelling, maar vóór ik je uitnodig om de tentoonstelling te bekijken, wil ik de kunstenaar van harte feliciteren met deze expositie. Ik wil hem ook veel succes toewensen en hoop dat we de volgende weken heel wat bezoekers mogen verwelkomen. Hopelijk blijft Eric geboeid door kunst en cultuur en zal hij nog vele prachtige werken creëren.

 Bedankt voor uw komst!

 vernissage ericmens4

1rawepo cameraFotoreportage Vernissage Eric Mens © RAWEPO

Zoals reeds gezegd, de foto's waren alweer van onze onvolprezen huisfotograaf: Nonkel Fotograag, ook te boeken voor eigen reportages via https://www.facebook.com/roger.lemmens.73

vernissage ericmens6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren