kerstparade1

Gisteren reed voor de eerste keer de verlichte Tractor Kerstparade door de straten van Ravels en volgden de kerstalroute.

Voor deze keer was de route uitgezet zonder de stal van Ravels aan te doen omwille van de omleiding in Ravels Eel, in de toekomst hopen we dat ook Ravels en Den Eel mag meegenieten van dit unieke schouwspel.

Groot en kleine tractoren, iedereen kan erbij!

Vanaf 16:00 uur streken de zware bolides, maar ook kleinere modellen tractoren neer op Weelde Depot om daar hun startposities in te nemen. Hier en daar moesten nog wat lampsnoertjes worden aangsloten of bijgehangen maar tegen de tijd dat ieder zijn volgnummer had opgehangen was heel de immense hal van Weelde Depot kleurrijk verlicht met duizenden kerstlichtjes.

Even over vijven werd de start gegeven en vanaf dan tufte de karavaan richting Weelde-Statie, Weelde en Poppel waar vele duizenden toeschouwers hun ogen de kost gaven. Het mag zeker een geslaagd experiment worden genoemd. De plannen om volgend jaar nog wat grootser uit te pakken zijn gisteren laat nog geschreven en al ondertekend.

Het volgnummer dat iedereen had gekregen diende voor de prijskamp voor mooist verlichte tractor die door het publiek langs de weg werd gekozen. Het was snel duidelijk dat er maar één tractor in aanmerking kwam voor deze prijs. De aanhang die Nr 10 van Marc Brosens wist bijeen te sprokkelen was ongelofelijk zodat ze dan ook verdiend de publieksprijs in de wacht konden slepen. In totaal kwamen meer dan 1.400 stemmen binnen van de kijkers langs de route: Uitslag

kerstparade publieksprijsde tweede tractor op deze foto won de publieksprijs - Marc Brosens

kerstparade vakjurywinnaar vakjury - Jan Nooyens

Tevreden initiatiefnemers.

De initiatiefnemers  van deze kerstparade zijn allebei hoekstenen van de buurt in Aarle, Jan V. en Eric V. G. waren dan ook in de wolken met het succes van deze eerste parade. Samen met Joyce B. en Sterre C.  die een goede neus hebben voor de logistiek en de PR om dit geheel te laten slagen zaten ze er gisterenavond dan ook zeer tevreden bij terwijl de leden van de vakjury, bestaande uit Harry M,  Eric M en Marleen V, hun hersens pijnigden om de winnaar van de parade aan te duiden. Naast de publieksprijs waren namelijk ook nog enkele andere prijzen te winnen.

Uiteindelijk kwam na toch wel een uurtje langer beraadslagen dan oorpsronkelijk verwacht het geluksnummer  13 van Jan Nooyens als primus uit de kokers van de vakjury, gevolgd door een mooie tweede plek voor nummer 16  van Erik Pluym.

Volgens de organisatoren was er gisterenavond toch meer dan 400 man aanwezig bij de finish aan de kerststal van Aarle waar de stoet werd ontbonden. Daar bleven de tractoren nog een uur lang in vol ornaat verlicht staan, waar ze konden worden bewonderd door de vele toeschouwers die er niet genoeg zan konden krijgen.

Vor wie deze editie in Aarle heeft gemist, volgende week krijgt u nogmaals de kans om nog een kerstparade bij te wonen. Deze kerstrun vertrekt in Ravels, gaat door Oud-Turnhout, Turnhout centrum, Merksplas en eindigt in Zondereigen. We hopen zo snel mogelijk de juiste route te kunnen delen.

1rawepo cameraFoto & filmreportages © RAWEPO - Roger L. - Kerstparade Aarle 

Op vele plaatsen stonden mensen de parade te fotograferen, zo ook de mensen van Rawepo, hier kan u hun foto's bekijken.

kerstparade2 

Opstelling en vertrek aan Weelde Depot

Luc J. was paraat aan Weelde Depot om alles in beeld te brengen.

Doorkomst Wilders

Rawepo medewerker Jan  V. stond paraat in de Wilders om de doorkomst vast te leggen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren