midzomer presentjes

Schitterend zomerweer, wat kunnen we ons meer wensen op de dag van het Midzomerfeest van Ravels.

Zoals elk jaar, maar nu brandend actueel, stond het Midzomerfeest met streekproductenmarkt dit jaar in het teken van de landbouw.

midzomer WL

Bij de toespraak van de burgemeester, getooid in de rode bollen zakdoek die stilaan  het symbool lijkt te worden van de strijd van de boerengemeenschap uit het platteland tegen het politieke apparaat van de grote stad, was snel duidelijk dat Ravels haar boeren nooit ofte nimmer in de steek zal laten.  Althans, als het aan de zittende CD&V partij ligt. Er zijn zoveel belangen die meespelen in Ravels die verknocht zijn met het boerenleven, hele families zijn verstrengeld in het boerenleven door hun inkomsten waarvan ze leven.

midzomer Wl JF

midzomer JFmidzomer LBOmdat in Ravels iedereen mee telt, wordt het moeilijk voor de Ravelse burgers om aan de kant te blijven staan als de boerenburen zo in het bestaan worden bedreigd.

Toen de stikstofbom enkele maanden geleden werd gedropt werd de welvaart van onze hele regio in een vingerknip op de helling gezet. Toch willen we daar vandaag niet  alleen bij willen stilstaan, het moet vandaag een positieve dag worden en we willen hierbij toch enkele mensen danken die dit Midzomerfeest elk jaar weer tot een volksfeest maken.

Gelukkig kunnen we dit jaar rekenen op een geweldig uithangbord voor de Ravelse belangen met onze kersverse kandidate voor Miss België, Jolein Fabrie die graag de kandidaten hun presentje overhandigde met een stevige zoen voor allen op de koop toe.

Kathleen Helsen was als Vlaamse deputée aanwezig om de boeren een hart onder de riem te steken en beklemtoonde nogmaals dat het stikstofakkoord nog geen afgelopen zaak is en zal de belangen van de landbouwers blijven verdedigen zodat er op zijn minst het best mogelijke akkoord uit de bus zal komen op het eind van het jaar.

Als laatste spreker was  Leo Beyens aan het woord die de toekomst niet erg rooskleurig inzag en dat ook uitstraalde. De stikstofwolk leek letterlijk boven zijn hoofd te hangen en Leo was daar duidelijk over. “Men is hier van plan om de landbouw uit te roeien, dat is het plan dat vanuit een bepaalde sector van de politiek, vanuit bepaalde partijen en groeperingen is ontwikkeld. Ze willen de landbouwsector zo erg beschadigen dat deze gedoemd is om uit te sterven op korte termijn. Voor heel Vlaanderen zijn de generieke maatregelen al streng maar voor het Vennengebied staan de maatregelen gelijk met de volledige uitroeiing van de landbouw….. “  Verder had Leo het nog over de acties die worden gepland en daarbij liet hij alle opties open. In Nederland zijn laat ons zeggen …rare dingen gebeurd maar als het echt erg wordt is niets onmogelijk volgens Beyens. Morgen dinsdag komt er nog een belangrijke vergadering ie in het teken staat van een juridische benadering van het probleem. Vanaf dan is het koffiedik kijken waar het allemaal naartoe gaat…..

We hebben de toespraken voor u opgenomen zodat u de toespraken nog eens kunt bekijken.

Toespraken Midzomerfeest

Ondertussen draaide de markt al op volle toeren en konden de mensen die al terugkeerden van de fietstocht even snuisteren tussen de verschillende standjes terwijl SNK er enkele deuntjes bij speelden. De kassa begon te rinkelen bij de standjes die streekproducten verkochten, maar ook de andere stands kregen hun deel van de belangstelling. Voor de meesten was het ook als vernieuwde kennismaking met het publiek bedoelt na enkele jaren vergetelheid door de verloren coronajaren.

midzomer lunchmidzomer marktmidzomer snk

Stilaan begon ook de tent vol te lopen voor de klassieke lunch van het jaar. Dit keer was er gekozen voor een nieuwe formule die door velen erg werd gesmaakt.

Gaandeweg begonnen de Vlaamse noten te klinken in de tent, hoog tijd dus om ons na het ijsje te begeven naar het grote podium van de rest van de dag met het Vlaamse Muziekfeest op het gemeenteplein.

Later meer hierover….

1rawepo cameraFotoreportage Midzomerfeest 2022  © RAWEPO

Terwijl wij alles vakkundig inblikten was fotoraaf Roger bezig met alle stand op de markt op foto vast te leggen met de receptie  die ondertussen ook al aan de gang was. Kijkt u vooral de foto’s nog eens na om de dag opnieuw te beleven terwijl we de rest van de dag voor u samenvatten in onze volgende reportages…

Raadspel

𝗣𝗿𝗶𝗷𝘀𝘄𝗶𝗻𝗻𝗮𝗮𝗿𝘀 𝗠𝗶𝗱𝘇𝗼𝗺𝗲𝗿𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁 – 𝗳𝗶𝗲𝘁𝘀𝘁𝗼𝗰𝗵𝘁 𝗲𝗻 “𝗿𝗮𝗮𝗱 𝗵𝗲𝘁 𝗴𝗲𝘄𝗶𝗰𝗵𝘁”

🚲 Een onschuldige kinderhand trok tijdens het Midzomerfeest de 3 prijswinnaars die hun volle stempelkaart hadden ingeleverd na de fietstocht. De winnaars zijn:

👉 Thomas Bartels uit Ravels
👉 Nelles Vermeiren uit Ravels
👉 Katleen Kolen uit Weelde

🐮 Met de wedstrijd "raad het gewicht" namen een 350-tal personen deel. De 2 kalfjes wogen tezamen 134,4 kilo. De volgende personen konden dit erg goed inschatten:

👉 Nell Wouters uit Weelde (134,2 kg)
👉 Leys Anne-Marie uit Herenthout (135 kg)
👉 Vicky Van Accom uit Ravels-Eel (135,5 kg)

🏆 Alle winnaars zullen persoonlijk gecontacteerd worden om hun prijs in ontvangst te komen nemen.

 midzomer gewichtmidzomer kalfjesmidzomer raadspel

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren