RL 01192

Het Toneeltuinhuisje kon eindelijk opnieuw optreden tijdens het afgelopen weekend.

We hadden het er vrijdag al over na een geslaagde première voor de Ravelse scholen, maar ook de weekendvoorstellingen bleken een schot in de roos.

De korte inhoud.

Een groep elfen zet de vloek van ‘de grote sneeuwspuwer’ in werking.  Deze reus maakt het anders zo feeërieke elfenland tot een land van sneeuw en ijs.  Dit is een grote ramp, want elfen kunnen niet tegen de koude.  Hun verstand bevriest ervan en nog erger… ze kunnen zo niet overleven.  Ze hebben hulp nodig van een mensenkind met heel veel fantasie. Welk plan kunnen ze samen bedenken? 

Vooral bij de jongste bezoekers bleek het stuk te scoren, de indrukwekkende sneeuwspuwer was echt wel impressionant te noemen. Zelfs met de last minute stand in voor het kille monster bleef het goed te komen.

Met dit aartsmoeilijke stuk, want er was echt wel heel veel tekst voor de jonge cast om te onthouden, knopen de mensen van TTH opnieuw aan met een lange traditie toneelspelen.

RL 01098

De voorzitters wilden dit ook nog even kwijt.

Deze productie is voor ons als kersverse voorzitters van het Toneeltuinhuisje meteen een hele spannende. Gaat de voorstelling wel door kunnen gaan? Er zullen toch geen kinderen in quarantaine zitten tijdens de voorstellingen…? Gaan we wel mogen blijven repeteren zoals we dat gewoon zijn?

Een groot deel van het repetitieproces hebben onze leden uit noodzaak buiten in de kou doorgebracht. Met een warme jas aan hield dit niemand tegen om te komen. Knap toch!? Aangezien jij dit leest wil het zeggen dat we het gehaald hebben, en onze spotjes eindelijk na 3 jaar  opnieuw op de planken zullen staan. Iets waar we allen heel erg naar uit hebben gekeken.

In 2020 hebben we onze voorstelling moeten annuleren omwille van corona. Uiteindelijk schoten er nog maar 3 leden over van deze oorspronkelijke groep.

We mochten ondanks het jaar van corona wel terug 10 nieuwe leden ontvangen! In 2021 was het nog steeds niet toegestaan om een voorstelling met publiek te organiseren.  Maar wij zaten niet stil, onze leden brachten via de livestream van facebook een mini-voorstelling rond de gedichtendag.

En dan in 2022 konden we eindelijk weer helemaal los gaan. Opnieuw verwelkomden we 4 nieuwe leden.  De leden hebben zelf het thema van het toneel bepaald en Dirk onze eigenste auteur en oprichter van het Toneeltuinhuisje ging weer aan de slag.  Ouders, zussen, grootouders sloegen handen in elkaar en samen zijn we tot dit mooie eindresultaat gekomen.

Toneeltuinhuisje staat garant voor spelplezier!  Ieder kind dat interesse heeft om theater te maken is welkom bij ons.  Het aller belangrijkste is dat de kinderen er plezier aan beleven en tegelijker tijd werken aan belangrijke waardes zoals zelfvertrouwen versterken, leren rekening houden met elkaar, creativiteit stimuleren en problemen oplossen.

Dankjewel voor jullie aanwezigheid en steun voor deze zeer jonge groep. Het is niet niets wat zij voor elkaar hebben gekregen. Wij zijn er alvast zeker van dat ze het beste van zichzelf zullen geven!

Jullie voorzitters,  Lien Janssen en Sophie Dehaene

RL 01103

Het stuk was geschreven door Dirk Janssen, de regie was in handen van Lien en Sophie

Een woordje van de regie…

Corona liet ons helaas ook dit toneelseizoen nog niet los. Er werd veel flexibiliteit gevraagd van zowel ons als de leden om iedere week te kunnen blijven repeteren. Toch kregen we het voor elkaar om deze prachtige voorstelling op de planken te zetten.

We spelen voor jullie “De Grote Sneeuw-spuwer”. Een sprookje waarin al onze leden hun beste beentje voorzetten. Onze elfjes brengen jullie een prachtig verhaal in een feeëriek decor. Maar pas op, het gevaar loert zomaar om de hoek. Zet je schrap voor een bezoek van de Grote Sneeuwspuwer, want deze enge kerel blaast je misschien wel van je stoel.

Iedereen heeft enorm hard gewerkt om zijn of haar rol mooi in te vullen. We zagen alle Spotjes doorheen de repetities groeien in hun spel, en dat is iedere keer weer geweldig om te zien. Omdat we vorig jaar geen publieks-voorstelling mochten doen, is het voor het merendeel van de groep de eerste keer voor een volle zaal. De spanning zit er zeker in, maar wij hebben het volste vertrouwen! Geniet ervan, dat gaan wij ook doen!
De regie,  

RL 01121

Medewerkers

Productieverantwoordelijke:     Lien Janssen  & Sophie Dehaene
Regie:   Lien Janssen & Sophie Dehaene
Regie assistent: Janne Vueghs
Auteur: Dirk Janssen
Licht en geluid: Glen Verhoeven
Muzikale ondersteuning:  Kristof V. Nooten
Decor:  medewerkers TTH
Kostumering: medewerkers TTH
Affiche: Rob Vloemans
Programmaboekje: Els Van Loon
Zaalverantwoordelijke: Reinhilde Boeren

RL 01140

Cast

Nena                    Flits/ Zonne
Lonne                   Bregje
Nore                     Nevel
Jurre                     Moon
Michèlle              Bimbam
Lisa                        Viola
Lien                      Dauwe/Mensenkind
Laura                    Pomme
Hasse                   Thunder
Floor                     Storm
Sien                       Mees
Lily                         Sterre
Amélie                 Bolder
Nell                       Splinter

Ook goesting gekregen?

HEB JIJ GOESTING Om vaste medewerker te worden van het Toneeltuinhuisje?

Laat ons dan iets weten!
We zijn op zoek naar mensen die graag met en voor kinderen werken, samen zoeken we uit waar en wanneer we je het best kunnen inzetten.

Er is nood aan alle soorten werk:
Administratie, ledenbeheer, verzekering, lay-out van de affiches, inkomkaarten en programmaboekje, uitdenken van het decor, bouwen van het decor, uitdenken van de kostumering, maken en verzamelen van kostuums, schilderen, grimeren, techniek tijdens de voorstelling, opvolging van het productieproces, organiseren van het buffet na de voorstelling, organiseren van groepsuitstapjes, ...

Dit is maar een kleine greep van al het werk dat er moet gebeuren en waarschijnlijk vergeten we nog een aantal dingen.

Dus wie GOESTING heeft,  laat het ons weten !!!!

1rawepo camera Fotoreportage Roger Lemmens © RAWEPO

RL 01276

Voorstelling "De grote Sneeuwspuwer."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren