© RAWEPO

Opnieuw heeft reportagemaakster in spé, Carla van der Linden, bezielster van het Youtube kanaal Inside Stories een Poppels icoon op de gevoelige plaat gelegd.

Vroeger heette dat de gevoelige plaat, tegenwoordig noemt men dat een shoot...

Oostvlaamse roots wortelen in oude Poppelse boerderij.

Het kon bijna niet anders of stilletjes aan was Tsjoes Bruwiere aan de beurt.

Tsjoes belande als jonge deerne vanuit Oost Vlaanderen in Poppel op zoek naar....... ik vermoed rust en inspiratie. Al vele jaren is ze gehuisvest in de pittoreske langevelhoeve alwaar de Aarledijk ontspringt.

Daar creëert ze naar hartenlust haar 'dingen'. Want ze is nogal veelzijdig als het over 'maken' gaat. Ze maakt met haar handen en haar hart wat in haar verbeelding ontspruit.

Dit kan gaan van kunstwerkjes allerlei zoals boetseren en schilderen. Maar evengoed ontstaan er bruikbare dingen, zoals haar mutsen. Ook maakt ze muziek. Bij goed weer vind je Tjoes dan weer buiten tussen haar perkjes en er komt uitbreiding, er is een eetbaar bos in wording in Poppel, maar daar moet nog veel noeste arbeid verricht worden... en geduld.

Wat zij en haar levensgezel vooral maakten is een warm nest. De boerderij zit vol leuke verrassingen en anekdotes. Het is een lust om haar enthousiasme te mogen ervaren als je haar de kans geeft om alles in woord en daad te laten expliceren.

Jullie krijgen nu dankzij Inside Stories de kans een glimp op te vangen en een beeld te vormen over het doen en laten van deze jong gepensioneerde doe-al....

Woensdag a.s is alweer een volgende afspraak gepland met een ander Poppels populair en bij velen bekend figuur. Maar hierover nog even geen verdere info, nooit de beer verkopen alvorens hij geschoten is.

tsjoes2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren