Nieuwe uitgave Heemkunde- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius gepresenteerd!

ravels candries

Vrijdagavond, 10 september, was het een “gezellige drukte” (uiteraard rekening houdende met de corona-regels) in het Ravelse gemeentehuis. Heemkunde- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius stelde er haar nieuwste uitgave voor.

Tijdens het welkomstwoord door bestuurslid en redactiesecretaris Bas Van Haeren werden de aanwezigen geattendeerd op de nieuwe en unieke uitgave van de heemkundekring van Ravels.

Een lijvig boek door de inhoud maar ook qua gewicht! Een uitgave die een meerwaarde mag zijn voor de Ravelse bevolking. Het was ondanks of misschien wel dankzij Corona dat er met uitstel van een jaar toch samengekomen kon worden. Corona had immers de mogelijkheid gegeven om achter de schermen flink door te kunnen werken, zowel aan de laatste afwerking van dit boek, als aan de uitgaven over Weelde en Weelde-Station die in de steigers staan.

Voorzitter Luc Andries gaf aan dat het kijk- en leesboek over Ravels reeds vorig jaar gepresenteerd had kunnen worden ware het niet dat Covid 19 stokken in de wielen stak en het hen daarom niet opportuun leek om het lijvige werk publiekelijk te lanceren. Kort na het verschijnen van het vorige boek hebben we onze tanden gezet in Ravels en Eel. De nodige contacten werden gelegd en heel wat mensen zijn enthousiast bij kennissen, familie, scholen, fanfares, enzoverder; verhalen, foto’s en ander beeldmateriaal gaan zoeken. Het heeft geleid tot deze nieuwe en unieke uitgave over Ravels en Ravels-Eel dat naar menig boekenkast of thuisbibliotheek zijn weg zal vinden.

Ook burgemeester Walter Luyten kreeg het woord. Hij wenste de Heemkundekring, namens het schepencollege en het gemeentebestuur, van harte proficiat met deze nieuwe uitgave. Hij dankte de Heemkundekring ook voor de goede samenwerking, de Heemkundekring wordt door het schepencollege echt gezien als een informatiepartner waarop nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan. Hij verontschuldigde zich voor een niet nagekomen toezegging nl. de verhuis van het Archief- en Documentatiecentrum naar het Poppelse oude schoolhuis. Tja, ook voor het uitstel van de start van de renovatiewerken hiervan heeft Corona gezorgd. Maar de vooruitzichten zijn gunstig.

Een boek als deze maakt men niet voor de kring alleen, maar voor de hele gemeenschap. Het eerste exemplaar werd daarom ook aangeboden aan de ganse Ravelse bevolking en het was de burgemeester die het in ontvangst mocht nemen.

Een uitgave als deze kan niet door een enkele persoon gemaakt worden, dat is immers ook niet goed. Voor dit mooie project werden daarom enkele externe auteurs aangezocht die  gedreven hun bijdrage hebben geleverd onder het toeziend oog van eindredacteur Marc Vermeeren. Het noemen van namen is bij een werk als deze uiterst moeilijk omdat er door de jaren heen heel wat personen informatie en beeldmateriaal zijn aangedragen. Toch werden er op deze avond aan enkele medeauteurs exemplaren uitgereikt: Rik Van Tigchelt, Jan Aerts (Weelde), Jan Aerts (Oud-Turnhout), Cyriel Verbeek, Gilbert Loos, Andre Beyens en Luc Andries. Enkele anderen zullen op een ander moment nog een exemplaar ontvangen uit dankbaarheid voor hun bijdrage.

Het glas werd geheven en er werd getoost op het welslagen van dit deel van een prachtig project van Heemkunde- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar het vervolg.

Nog geen exemplaar in voorinschrijving aangeschaft? Geen probleem! Kom op zondag 12/9, 10/10 of 14/11 tussen 14 en 17 uur naar het Museum Aan de Grens (in het oude gemeentehuis) te Poppel.

Info: www.nicolaus-poppelius.be E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                         

(BVH)

U kan een ruime fotoreportage van onze huisfotograaf Roger Lemmens bekijken in onderstaande albumlink.

1rawepo camera      FOTOREPORTAGE BOEKPRESENTATIE  © RAWEPO / ROGER LEMMENS.

Ravels medewerkersAanwezige medewerkers van "Ravels, een Kempisch dorp in woord en beeld."

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren