Ravels cover

Een jaartje later dan oorspronkelijk gepland was werd gisteren het boek “RAVELS, Een Kempisch dorp in woord en beeld” voorgesteld.

Dit gebeurde in de ruime ontvangstruimte van het gemeentehuis van Ravels, de enige geschikte plaats om de beperkte groep genodigden op een coronaveilige manier te ontvangen.

RAVELS, Een Kempisch dorp in woord en beeld”

Een dikke 500 pagina’s telt het volumineuse werk, met dikke pakken tekst maar ook met honderden… misschien wel meer dan 1.000 foto’s over Ravels vroeger en nu.

Ravels ledenleden en bestuursleden van Heemkunde- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius.

Na het zien van het boek verrast het ons dan ook niet dat de mensen van Heemkunde- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius vzw trots waren op hun verwezenlijking. Jammer genoeg was de man van de eindredactie, vormgeving en samenstelling, Marc Vermeeren zelf niet aanwezig op deze presentatie.

Daarom was het Bas van Haeren die het voortouw nam om de genodigden te verwelkomen en het eerste dankwoord uit te spreken, daarna kwam de burgemeester van Ravels aan het woord.

ravels candrieslinks Bas van Haeren met voorzitter Luc Andries aan het woord.

Deze sprak ook enkel lovende woorden over de Heemkundekring als een onmisbare schakel in de gemeente. Niet zelden wordt de erfgoedvereniging om advies gevraagd en nooit wordt dit in de wind geslagen. Altijd komen ze terug met goed doordachte argumenten en een gedegen advies. Over het restaureren van de nieuwe archieflocatie had de burgemeester goed nieuws.

“Jammer genoeg is  het nieuwe archief in Poppel, waarover we bij de vorige presentatie beloftes hadden uitgesproken, nog steeds niet  klaar. Corona speelde hierin een grote rol, en iedereen begrijpt dat. Maar alles is ondertussen terug in een stroomversnelling gekomen zodat het nieuwe archief binnen afzienbare tijd in gebruik zal kunnen worden genomen.”

De voorzitter van de vereniging, Luc Candries, was bijzonder verheugd dat hij eindelijk het boek officieel kon voorstellen aan de wereld, en Ravels in het bijzonder. Het deel  “Ravels”- van de vierdelige reeks - Een Kempisch dorp in woord en beeld,  was al enige tijd klaar maar de wereld was er nog niet klaar voor. Er restte de voorzitter weinig anders dan alle mensen die hebben meegewerkt aan het boek te danken voor hun medewerking.  

Officieel werd het eerste exemplaar symbolisch geschonken aan de burgemeester die het dankbaar in ontvangst nam. Daarna kwamen een aantal specifieke medewerkers aan de beurt om een exemplaar te ontvangen als dank voor hun bijdragen.

U kan een ruime fotoreportage van onze huisfotograaf Roger Lemmens bekijken in onderstaande albumlink.

1rawepo camera      FOTOREPORTAGE BOEKPRESENTATIE  © RAWEPO / ROGER LEMMENS.

Ravels medewerkersAanwezige medewerkers van "Ravels, een Kempisch dorp in woord en beeld."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren