tripel888 1

Patrick Van Gompel, voor mensen uit groot Ravels nog bekend van zijn jonge jaren die hij in Weelde sleet kwam gisteren zijn eigen bier, de Tripel 888 voorstellen.

En waar kon dit beter dan bij zijn eerste liefde, KSK Weelde die graag voor hem de loper uitrolden.

Voor de gelegenheid had hij ook de burgemeester uitgenodigd die na een lange pauze eindelijk nog eens toestemde om acte de présence te geven voor deze gelegenheid. Temeer omdat hij en onze nationale journalist een verleden hebben uit hun studietijd.

Net na de middag werd de eerste Tripel uitgeschonken in de speciaal daarvoor ontworpen glazen en konden de specialisten, natuurlijk goed geselecteerd uit het hogere bestuur van het bijna legendarische SK, hun smaakpapillen laten verwennen met een stevig bier dat Patrick en Marc Knops ontwikkelden.

tripel888 3

tripel888 2Journalist VTM Nieuws Patrick Van Gompel: "Ik vind het wel geweldig dat KSK Weelde nu ook mijn Tripel 888 schenkt. Het is altijd plezant wanneer je geboortedorp nog eens aan je denkt. Ik kijk er ook naar uit om samen met burgemeester Walter Luyten te klinken op het succes van de nieuwe zomerbar van KSK Weelde, de club waar ik zoveel plezier heb beleefd. Kampioen spelen met de junioren eind jaren zeventig, is mijn fijnste jeugdherinnering!"

Patrick Van Gompel over zijn bier: "Ik heb de Tripel 888 vier jaar geleden ontwikkeld met brouwer Marc Knops. Ik wilde een Belgische tripel die niet te zoet, niet te zuur, niet te kruidig, niet te fruitig en niet te droog is. Ik wilde vooral een uitgebalanceerde smaak. Die subtiele smaak wordt door veel mensen gewaardeerd. Het is dan ook een bier voor fijnproevers. Op de Brussels Beer Challenge wonnen we in 2018 een bronzen medaille".

tripel888 5

Zomerbar, het alternatief initiatief van den SK.

Hugo Devue van het Feestcomité lichtte graag het zomerbar initiatief toe:

“Door Corona hebben we het laatste 1,5 jaar vele inkomsten misgelopen. Inkomsten in de kantine verdwenen, we konden geen jeugdtornooi organiseren, ook een spaghettidag viel weg, geen jeugdstages en ook een belangrijke bron  van inkomsten, Weld Kermis, kon vorig jaar niet doorgaan. En vele kosten blijven wel gewoon doorlopen natuurlijk. Deze misgelopen inkomsten samen met de bouw van onze nieuwe kantine en de daaraan gekoppelde lening deed ons op zoek gaan naar andere initiatieven.

Zo ontsproot het idee om voor onze kantine een zomerbar op te bouwen. Wat rondvraag bij verschillende leeftijdscategorieën versterkte ons idee. Weelde bezit momenteel weinig plaatsen om gezellig iets te gaan drinken.

We willen ook geen echte concurrentie zijn voor de andere horecazaken in Weelde die eerder een ander doelpubliek hebben, maar net de mensen een extra mogelijkheid aanbieden. Onze zomerbar is toegankelijk voor alle leeftijden van jong tot oud(er). Zeker voor jonge gezinnen met kinderen is het een ideale uitvalsbasis met ons speeltuintje, onze voetbalvelden, een dartsblok en er zal regelmatig een springkussen worden opgesteld. Daarnaast is het ook veilig omheind.

De opstelling van onze zomerbar biedt de gelegenheid om de wedstrijden van onze Rode Duivels uit te zenden. Hiervoor is reserveren verplicht en het aantal plaatsen beperkt.

Verder zullen we ook verschillende themadagen uitwerken, zoals live muziek, dj sets, een wandeltocht e.d.

Cocktails.....en speciale bieren

Bij een zomerbar horen natuurlijk lekkere drankjes. Zo hebben we verschillende cocktails en gin tonics, maar ook speciaal bieren. Eén ervan is deze TRIPEL888, een lekker biertje ontsproten uit het idee van journalist Patrick Van Gompel, die natuurlijk nog Weldse roots heeft.

Gisteren kwam hij zijn TRIPEL888 officieel voorstellen samen met burgemeester Walter Luyten en onze voorzitter Jan Van Raak. KSK Weelde is blij hem mee te kunnen ondersteunen in het verder bekend maken van zijn TRIPEL888. Wij wensen hem hierin veel succes.

Onze zomerbar zal in juni geopend zijn op zondag van 14u tot 19u.

Tijdens de maanden juli en augustus is het onze ambitie zowel zaterdag als zondag open te zijn.

Je kan ons volgen op Instagram onder #kantinekskweelde of op Facebook via kantinekskweelde.

KSK Weelde hoopt jullie een keer te verwelkomen op onze zomerbar.”

tripel888 4

tripel888 pvg

tripel888 patrick

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren