artforlife1

In oktober opende kunstgallerij "KUNST VOL LEVEN" ondanks de moeilijke tijden haar tijdelijke tentoonstelling in het voormalige schrijnwerkersatelier van Marc Van Gils in Weelde.

Marc Van Gils van Schrijnwerkerij Jan Van Gils uit de Weeldestraat in Weelde transformeerde speciaal een deel van de werkhuizen in een vernissageruimte om de kunstenaars in deze moeilijke tijden toch nog een platform te kunnen bieden om hun werken voor te stellen. 

Kunstgalerij "out of the Box"

Marc, zelf een groot kunstliefhebber pur sang, zag met lede ogen hoe de corona crisis niet enkel zijn eigen levenswijze op een laag pitje plaatste. Met de Art Fair genaamd “KUNST vol LEVEN” wil hij vooral kunstliefhebbers de mogelijkheid bieden om van kunstwerken te komen genieten van een out of the box setting.

Sylvia Reijbroek, die enkele jaren geleden Weelde ruilde voor Baarle-Nassau en daar nu haar eigen galerij uitbaat in de Nieuwstraat, is als vriendin van Marc de aangewezen persoon om de leiding van de Art Fair in handen te nemen.

Omdat de laatste weken de coronamaatregelen opnieuw strenger lijken te worden hebben de initiatiefnemers vorige week wat gas moeten terugnemen. Waar ze eerst ook aan de innerlijke hadden gedacht en zelfs een streepje muziek in gedachten hadden moeten ze nu noodgedwongen terugschakelen om vooral het doorgaan van de Art Fair niet in het gedrang te brengen.

Zo zal alles zo veilig mogelijk worden ingericht en word aan bezoekers gevraagd om zich te houden aan de veiligheidsmaatregelen zoals alom bekend zijn.

Naast Sylvia, die haar eigen bekend werk exposeert zijn er ook nog een vijftal andere kunstvormen, gaande van fotografie en pottenbakken tot ceramiek, houtsculpturen en abstract.

ART FAIR “KUNST vol LEVEN”

In eerste instantie was het de bedoeling om de tentoontstelling slechts een ruime maand te laten lopen, maar omdat het toch een meerwaarde biedt om regelmatig nieuwe kunstenaars nieuwe kansen te bieden heeft Marc nu de art fair voor onbepaalde tijd verlengd.  

U kan altijd terecht in het atelier, als de rode loper klaar ligt kan u binnen komen en een kijkje nemen als u wenst. Dat kan zijn tijdens een wandeling maar ook speciaal op afspraak als u dat beter ligt. 

Adres: ingang via Weeldestraat tussen nr 52 en 54 te Weelde - Exit via Polderstraat.
Parking voorzien op ruime parking van de Brouwerij in Polderstraat.

Openingstijden: elk weekend van vrijdag t/m zondag van 11 u – 17 u INKOM GRATIS
Er is ook aandacht voor de innerlijke mens…. ( onder voorbehoud )

artforlife2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren