jlf Stones1

We kregen de afgelopen weken meerdere malen de vraag wat al die stenen betekenen die her en der worden gevonden in onze gemeente.

We gingen op onderzoek uit en ontdekten dat we niet zo ver moesten gaan zoeken om een antwoord te vinden op de vraag….

"Rocking all over the world."

Oorspronkelijk komt, volgens onze informatie het fenomeen dat ondertussen wereldwijd al door honderden groepen wordt beoefend uit de Verenigde Staten van Amerika (toen die nog verenigd waren).

Megan Murphy begon met het beschilderen van stenen als uitlaatklep voor de verwerking van het verlies van haar ouders. Met boodschappen op stenen wou ze een kleine momentjes van blijdschap creëren door een boodschap of een leuke creatie. Er kunnen zowel spreuken als korte tekstjes op staan, maar ook cartoontekeningen, bloemen of iets anders wat je direct een goed gevoel kan geven. Met haar initiatief heeft ze al honderdduizenden volgers aangesproken en ook anderen die haar voorbeeld volgen.

Facebook #JLF Stones.

Zo is een aantal maanden geleden JLF Stones ontstaan in Ravels. Jolanda Jansens uit Weelde was ten einde raad in de prille zomer, want door corona werden toch vele vele activiteiten aan banden gelegd. Toen ze samen met de kleinkinderen Jim en Leon en hun nichtje Fiene tijdens een wandeling in de Ardennen een mooi beschilderde steen vonden is de vonk over gesprongen. De naam voor het nieuwe project was ook voor de hand liggend met de kinderen…. JLF Stones was geboren.

Ondertussen liggen her en der in de gemeente en de ruimere regio al tientallen stenen die worden gevonden en opnieuw verhuizen naar een nieuw plekje. Soms is dat enkele kilometers verder, andere stenen hebben meer geluk en vinden een nieuwe ligplaats op honderden kilometers van Ravels om te worden gevonden.

De bedoeling van het hele project is eigenlijk dat de vinders een foto maken van de steen en hem dan laten verhuizen naar de nieuwe locatie van hun keuze. Zo zijn er al stenen die een nieuw plaatsje gevonden hebben in Turkije, de Czech Republik en heel België.

Als u een steen zou vinden, post hem dan met een foto op Facebook met de hashtag #JLFSTONES en leg hem opnieuw ergens anders zodat meer mensen kunnen meedoen aan het JLF Stones project. Jim, Leon en Fienen zullen er blij op zijn....

Voorbeelden JLF Stones

jlf Stones2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren