promo route wandeltocht Weelde

De laatste weken zijn we druk bezig geweest met het onder de knie krijgen van een nieuw soort zoekspel genaamd Actionbound, een zoekspel voor iedereen die met zijn tijd meegaat.

Je kan het individueel spelen, maar ook samen in groep als iedereen zijn eigen toestel heeft.  

De vakantiemogelijkheden zijn voor de doorsnee Vlaming de laatste tijd flink ingekrompen.

Waar velen onder ons elk jaar uitkijken naar een buitenlandse trip met veel zon, zee, strand of bergen, zal het dit jaar voor velen behelpen worden in eigen land of streek.

Daarom dachten we dat we misschien wel een leuk alternatief konden bedenken voor de traditionele zoektochten met een  heuse digitale zoektocht.

Als je het weleens zou willen proberen hebben we hier enkele tips om te starten, want voor je kan beginnen moet je een nieuwe app op je smartphone of tablet installeren.

Denk nu al niet direct, dit is niks voor mij want ……. Neen, het is poepsimpel en iedereen kan het zelf installeren. Het is ook gewoon helemaal gratis.

Actionbound

actionbound

De app is speelbaar op Androïd en Apple toestellen, en is gratis te downloaden.

Voor Androïd toestellen kan dit via deze link :
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.actionbound&hl=nl

Voor Apple toestellen zoals de iPhone of iPad is de link:
https://apps.apple.com/be/app/actionbound/id582660833?l=nl

Opgelet, dit doe je met je smartphone of tablet waarmee je het spel wil gaan spelen.

Start Zoektocht = lengte 5,6 km.

TIP 1: Vooraleer je vertrekt voor de tocht kan je deze best thuis even opslaan op je toestel. Zo kan je zonder wifi of mobiel internet de tocht aanvangen. Als je opdrachten krijgt zoals het opladen van een foto wordt deze op je toestel opgeslagen tot je ze wil gaan opladen naar de resultaten van je zoektocht. Dit is trouwens niet verplicht en kan worden geskipped.

TIP 2:  U kan het spel niet spelen als uw GPS is uitgeschakeld.  Als u niet zeker bent dat deze service is ingeschakeld controleert u dit beter even op voorhand.

Voor de rest is de app erg eenvoudig te spelen, alle info komt op je scherm. Zorg er wel voor dat je met een opgeladen toestel start want niks is zo vervelend om in het zicht van de finish plots zonder power te vallen op je toestel.

Je start gewoon op het startpunt aan De Dreef 4 te Weelde ( voorkant oude pastorij Hof ten Berge)

Daar vertrek je richting parking kerk en zoek je het zwarte naambordje van het theehuisje om er een foto van te maken als eerste opdracht.

Hou er rekening mee dat de vragen op allerlei manieren kunnen worden beantwoord.

Het kan een opdrachtje zijn dat u met uw toestel moet doen, bijvoorbeeld een foto nemen of een QR code scannen. De vraag is telkens duidelijk en voldoende geïnformeerd zodat u altijd verder kan als u goed leest wat er staat.

Als er bijvoorbeeld om een QR Code wordt gevraagd  zal u deze kunnen scannen met uw toestel, daarvoor drukt u op een knop die automatisch de QR codescanner activeert waarmee u de code kan scannen. Als deze juist is krijgt u direct een melding op uw toestel.  Deze codes zijn altijd te vinden in de buurt van de foto of vraag in de vorm van een geplastificeerde QR Code. Als u om één of andere reden de QR Code niet kan scannen of vinden kan u deze overslaan via de knop bij de vraag.

Er zijn een flink aantal vragen, sommige al wat moeilijker dan de anderen maar de tocht kan gemakkelijk worden afgewerkt  in een uurtje of 2 à 3.

Na afloop krijgt u de mogelijkheid om uw resultaten direct of later naar onze actionbound server op te laden. Dan krijgt u direct uw resultaat te zien.

FEEDBACK: Loopt u ergens tegenaan dat niet geheel klopt, of hebt u opmerkingen, aarzel niet om ze door te geven. Dit kan via de app zelf of gewoon per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dan kunnen we hieraan nog bijschaven indien mogelijk.

Als deze tocht succesvol is, willen we nog andere tochten maken, zoals bijv. een fietszoektocht doorheen alle woonkernen van Ravels, alle feedback is van harte welkom.

Start informatie

pdfRAWEPO2020.pdf

  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren