20181110 Onthulling gedenkplaat Oorlogsslachtoffers Ravels WO 2

75 jaar geleden werd België bevrijd van de bezetting en kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog.

Tussen 8 mei 2019 en 8 mei 2020 wordt dit overal in het land officieel herdacht .Ook in onze gemeente zou er vanavond een herdenkingsplechtigheid georganiseerd worden op aan het monument aan de kerk in Ravels.

Uitgesteld.

T.g.v. van de bestrijding van het coronavirus COVID-19 werd echter beslist om deze plechtigheid uit te stellen naar een latere datum in het najaar. Het lokaal bestuur zal hierover later opnieuw communiceren.

Op 10 november 2018 werd een gedenkplaat onthuld voor de oorlogsslachtoffers en krijgsgevangenen uit onze gemeente een de kerk van Ravels. Rawepo maakte er toen een reportage over.

Onthulling gedenkplaat  in 2018

In deelgemeente Ravels was er nog steeds geen gedenkteken waar oorlogsslachtoffers, krijgsgevangenen en burgerlijke slachtoffers werden herdacht uit de tweede Wereldoorlog.

Deze gedenkplaat komt er voornamelijk door het jarenlange opzoekwerk van één der familieleden van een krijgsgevangene die niet is terug gekeerd van het Duitse werkkamp.

"Zij stierven niet voor niets,
             als wij voor vrede leven."

Dorpsdichter van Ravels Rik Deweerdt vatte het in twee zinnen samen, het grote offer dat deze mensen brachten voor hun nazaten.

Burgemeester richtte kort het woord tussen twee regenbuien door en onthulde daarna de gedenkplaat met enkele familieleden waarna de Last Post weerklonk op een authentieke klaroen van “The Argyll and Sutherland Highlanders”.

Na afloop nodigde de burgemeester de aanwezigen uit voor een bezoek aan de tentoonstelling in de inkomhal van GC De Wouwer en een korte drink om wat na te kaarten over het moment.

1rawepo cameraFotoreportage Onthulling Gedenkplaat | RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren