schakel front2019
Op zondag 25 augustus, nog enkele weekjes dus en dan gaat heel de Kempen weer schakelen.

In Ravels kan je op 3 plaatsen terecht als startplaats. In Poppel, Weelde en Ravels zijn startplaatsen met veel animatie, muziek en nog vele andere soorten vertier. Je kan overal starten.

RAVELS: Pierenhut

ravels stops schakel 2019Het Boshuis is op 25 augustus PIERENHUT van 8.00u tot 18.00u. Natuurpunt Ravels ontvangt de “schakelaars” van het fietsevenement De Schakel op eigen-wijze met open armen.
Je bent welkom in onze educatieve natuurtuin met blotevoetenpad, wiglo en enkele klim-elementen voor de kleinsten. Ons museum vertelt u meer over het bos op interactieve wijze. De fototentoonstelling van Gilbert Loos over spinnen is echt “kriebel”-interessant.

De mobiele discobar “SERENDIPITY SOUND” brengt leuke muziek uit de hele wereld en er is ook een optreden van “Amarylla” een plaatselijk folkgroepje.

De inwendige mens komen we tegemoet met en een heus “dessertenbuffet”, biodrankjes, streekbier en bier uit het “Beer for Nature”-gamma.

We zien jullie graag langs komen!

WEELDE: Molenhut

Als één der oudste deelnemers aan de Schakel moet je ook halt houden aan de Molen Arbeid Adelt” waar fanfare SNK Weelde heel de dag vanaf 07:00 in de vroege morgen in de weer is voor de fietstocht van het jaar.
Voor fietsers én niet-fietsers is de Feesttent én het terras aan de Molen ‘Arbeid Adelt’ een echte aanrader: genieten gegarandeerd!

Al vanaf 7.00u wordt in de Feesttent een heerlijk ontbijt met spek en eieren geserveerd!
De fietsers kunnen zich vanaf 8.00u inschrijven aan de ‘Molenhut’ en vertrekken voor hun zelfgekozen route van De Schakel!

Weelde is immers een ideale uitvalsbasis voor één van de vele routes van De Schakel voor inwoners uit Ravels en omstreken.

Maar liefst 52 prachtige routes vertrekken dit jaar vanuit de unieke locatie aan de Molen! Keuze te over dus voor een heerlijke Schakeldag! En uiteraard kunt u bij de Molenfeesten ook terecht voor een deugddoende pauze of om uw fietstocht in schoonheid af te sluiten!

Bovendien worden alle bezoekers in Weelde de hele dag door verwend met sfeervolle muziek en ambiance door SNK Weelde, Accordeonvereniging De Vrije Kunst Beerse, de jonge muzikantjes van JSNK Weelde en pretband Just For Fun!

Sfeer en ambiance verzekerd!

Het zelfgemaakte gebak wordt altijd door iedereen gesmaakt en ’s middags kan er bijgetankt worden met een verrukkelijke BBQ en een welverdiende pint of ander lekkers!

Je kan hier bovendien de Molen in werking bezoeken, met niet te vergeten de nieuwste aanwinst waaraan men nog volop bezig is, de rosmolen. Er is kinderanimatie voorzien én het is heerlijk vertoeven op het mooiste terras van de Kempen!

De unieke sfeer die je kan beleven aan de Molenhut, vind je nergens anders!

Van harte welkom!

POPPEL: Krombendershut

Ook hogerop in onze gemeente kan u schakelen, zelfs tot net aan de grens met Nederland. Daar vind u de Krombendershut bij Radio Paloma.
Radio Paloma is al vele onze eigen grensradio en is 24 uur per dag te beluisteren vanuit Poppel België. Hun studio’s bevinden zich zo’n 50 meter van de grens met Nederland. Je kan luisteren via FM 106 mhz of via de internet stream. Paloma heeft een heel eigen geluid met wereldnieuws, nieuws uit de regio en verenigingsnieuws. Bij Paloma hoor je een muzikale mix van de beste 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, 00’s, 10’s en de hits van nu. Op zondag is er extra aandacht voor Nederlandstalige/Vlaamstalige muziek en regionale artiesten.

Je kan er tijdens uw schakeltocht terecht voor een drankje en een snack of hartig hapje bij een streepje Nederlandstalige muziek die voor uw ogen de ether in wordt gestuurd door de DJ’s die je ook die dag aan het werk kan zien.

Na uw stop kan je verder een stukje Nederland verkennen en doorsteken naar Alphen of Baarle-Hertog.

schakel2019

INFO over 31 jaar SCHAKEL

schakelroute2019Op zondag 25 augustus wordt voor de 31e maal De Schakel georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden langs een spinnenweb van routes.

De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 46 start- en controleplaatsen, die "Kempenhutten" genoemd worden. In die hutten is altijd iets te beleven maar ze zijn allemaal verschillend. Overal is de couleur locale te herkennen, is er animatie, vaak voor groot en klein, en is er een ruime keuze om de inwendige mens te verstevigen.

De routes zijn uitgezet op rustige, autoluwe wegen. Daardoor is De Schakel nog mooier. De deelnemer kiest zelf een route uit het grote aanbod. Om de 10 à 15km is er een Kempenhut. Kijk even op onze website. Als je op de routekaart op een bepaalde hut drukt, krijg je tientallen, mogelijke schakeltochten van 25 km tot meer dan 100 km. Je kiest gewoon de afstand die je wil afleggen.

De deelnameprijs is voor volwassenen 4 euro. Voor kinderen tot 12 jaar slechts 1 euro. Hiervoor krijg je een appel, een wafel, een fietswimpel, een routekaart, een deelnemerskaart en is men verzekerd tegen gebeurlijke ongevallen. De kinderen krijgen daar bovenop nog een leuk hebbedingetje.

Bij afgifte van de deelnemersstrook op het einde van de tocht krijg je ook nog een bonnenkaart met een waarde van om en bij 20 euro.

Er zijn ook dit jaar weer waardevolle prijzen. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 15.000 euro waaronder 2 e-bikes, verblijven van een week in een B&B of vakantiehuis bij Vlamingen in Frankrijk of in de Ardennen! Verder zijn er een aantal overnachtingen in B&B’s uit de Kempense regio, fietsvakanties, culinaire fietstochten en andere verrassingen.

Voor de kinderen tot twaalf jaar zijn aparte prijzen voorzien. De hoofdprijs is een kinderfiets.

Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd kunnen ze ook nog eens extra prijzen winnen!

Ook in 2019 zal De Schakel weer de plezantste afsluiter van de zomervakantie zijn. Neem gerust een kijkje op www.schakel.be

Brochure Schakel 2019

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren