20181109 Scholen herdenken Wapenstilstand 0004

Dit weekeinde staat helemaal in het teken van de herdenking aan het einde van WO 1.

Ook Ravels doet mee aan deze herdenkingen en de scholen uit Ravels en Poppel beten vanmorgen de spits af met een stille herdenking aan de parochiekerken van Ravels en Poppel waar de monumenten voor de oorlogsslachtoffers staan.

20181109 Scholen herdenken Wapenstilstand 0001

Bloemenkransen.

De burgemeester en zijn schepenen, samen met enkele raadsleden waren aanwezig bij de herdenking, samen met de leerlingen van de oudere leerjaren hielden ze deze herdenking

Burgemeester Luyten nam op beide gelegenheden het woord en  sprak de kinderen toe over het concept vrede. Vrede is iets wat voor ons heel logisch lijkt, maar de mensen die hier worden herdacht hebben wel hun leven gegeven opdat wij hier in vrede zouden kunnen leven. Niemand die de verschrikking van deze Grote Oorlog heeft meegemaakt is nog in leven, maar toch is het goed dat we even stilstaan op deze dag om hun offers te herdenken en een krans te leggen.

De Ravelse kinderen van VBS de Zonnewijzer en GBS De Kleine Wereld waren heel erg stil en onder de indruk van de gebeurtenis.

In Poppel hadden de kinderen mooie papieren kransen gemaakt met poppies en zongen enkele liederen in koor, één ervan kan u beluisteren in onderstaande  filmreportage. 

20181109 Scholen herdenken Wapenstilstand 0007

Vredesboom

Terwijl de herdenkingen in Ravels en Poppel hun gangetje gingen waren de mensen van de plantsoendienst druk bezig met het planten van een jonge koningslinde op de plaats waar gisteren de oude mammoetboom werd verwijderd. Het boompje moet nog veel boterhammen eten als het ooit zo groot wil worden dan zijn voorganger, maar het begin is in ieder geval gemaakt. Rondom de nieuwe “Vredesboom” waren de mensen van de plantsoendienst een kring van viooltjes aan het planten. De boom zal er netjes bij staan  op zondag tijdens de herdenking rond 11:00 h.

20181109 Scholen herdenken Wapenstilstand 0033

1rawepo cameraFotoreportage Herdenking  |  © RAWEPO

20181109 Scholen herdenken Wapenstilstand 0022

 

1 filmcameraFilmreportage  |  © RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren