KA rolstoelmetbegeleider

Het project "Rolstoel toegankelijk maken van het Avonturenpad op Natuurpoort de Roovertsche Leij" is genomineerd door het ANWB Fonds.

Dit fonds geeft kansrijke initiatieven van organisaties die zich inzetten voor de maatschappij, een steuntje in de rug. Door middel van online stemmen wordt bepaald welk initiatief een bijdrage ontvangt. Je kunt stemmen tot 31 juli 2018 via https://www.anwb.nl/stem 

Project

In september 2016 opende Rocks ’n Rivers het Klim & Avonturenbos. Bij de aanleg is nadrukkelijk rekening gehouden met de basisgedachte dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of verstandelijke beperkingen) een onbezorgde dag moet kunnen buiten spelen in de natuur. Zo zijn één van de hoogteparcoursen en enkele ‘extreme’ activiteiten (o.a. vrije val en Big Swing) al rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn er 2 speciale outdoor rolstoelen, die gratis worden uitgeleend, zodat iedereen kan deelnemen aan de tochten in het bos.

Avonturenpad rolstoel gratis 

KA rolstoelmetbegeleider2“Dit jaar willen we graag het gratis Avonturenpad rolstoel toegankelijk maken, als aanvulling op de bestaande activiteiten”, aldus eigenaar Bart Oomen. “We vinden het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige manier kan genieten van deze avontuurlijke tocht met een educatief tintje over de natuur. Het is met Brabants Landschap ontwikkeld en is een educatieve wandelroute door het bos, waarbij kinderen op een interactieve manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg zijn er activiteiten en opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een blote voetenpad. Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur”.

Aanpassingen

“Het toevoegen van rolstoeltoegankelijke activiteiten aan het Avonturenpad komt neer op het verbreden en aanpassen van paden, tunnelbuizen, de hindernisbaan, de slingeropdracht en de 2 extra bruggen over het water voor mensen in een rolstoel. Daarbij komt er ook een voelkast als alternatief voor het blotenvoetenpad”, aldus Bart Oomen. Uiteraard hopen we dat zoveel mogelijk mensen willen stemmen op dit sympathieke project, zodat we het dit najaar al kunnen realiseren. 

 

Meer informatie over het project : https://www.klimenavonturenbos.nl/nieuws/project-avonturenpad-voor-rolstoelers-genomineerd-door-anwb-fonds/ 

 

Stemmen kan tot 31 juli via https://www.anwb.nl/stem

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren